23/06/2024 23/06/2024 Την ημέρα της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία αποκαλύφθηκε και προσκυνείται το μυστήριο της Αγίας Τριάδος, του Ενός και Μόνου Θεού, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελείται κατά την λειτουργική πράξη ο «Εσπερινός της Γονυκλισίας». Πρόσβαση – Οι ευχές του Εσπερινού της Γονυκλισίας την Κυριακή...
23 Ιουνίου, 2024 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2024 - 10:46

Αφιέρωμα στην Κυριακή της Πεντηκοστής από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στην Κυριακή της Πεντηκοστής από την Pemptousia TV

Την ημέρα της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία αποκαλύφθηκε και προσκυνείται το μυστήριο της Αγίας Τριάδος, του Ενός και Μόνου Θεού, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τελείται κατά την λειτουργική πράξη ο «Εσπερινός της Γονυκλισίας».

  • Πρόσβαση – Οι ευχές του Εσπερινού της Γονυκλισίας την Κυριακή της Πεντηκοστής

 Στην εκπομπή Πρόσβαση ο ιερομόναχος π. Γεννάδιος Μανώλης αναφέρεται στην ημέρα της Πεντηκοστής κατά την οποία εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα και με το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, την ημέρα της Πεντηκοστής πραγματώνεται η υπόσχεση του Κυρίου, ότι το Πνεύμα το Άγιον θα κατέλθει και θα ενισχύσει τους μαθητές ώστε να πορευθούν και να συνεχίσουν το έργο τους, το οποίο ο Κύριος τους ανέθεσε. Είναι η πορεία προς τα ‘Έθνη, ώστε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και να βαπτίσουν όσους το αποδεκτούν, στο όνομα του Τριαδικού Θεού, την επομένη τιμούμε ιδιαίτερα το Άγιον Πνεύμα.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

  • Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (2023)
Ομιλίες του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ και του Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου στο Συνοδικό της Μονής κατά την διάρκεια του καθιερωμένο κεράσματος μετά το πέρας του Εσπερινού της Γονυκλισίας, στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και τους λοιπούς Βατοπαιδινούς ιερομονάχους.
Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:
  • Ο Εσπερινός της Γονυκλισίας στην Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου
Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την Κυριακή της Πεντηκοστής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου τον Ιούνιο 2020. Τα στιγμιότυπα αυτά τα προβάλουμε προς ευλογία του κόσμου και ευχαριστούμε τους Πατέρες γι’ αυτήν τους την οικονομία να μας παραχωρήσουν υλικό ντοκουμέντο από το περιβόλι της Παναγίας.
Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων