02/11/2023 02/11/2023 Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη των Μαρτύρων Ακινδύνου, Πηγασίου, Ελπιδοφόρου, Ανεμποδίστου και Αφθονίου. Παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στο παλιό ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων Αττικής. Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ, Εφημέριος του Ιερού, μιλά στο Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τον ιστορικό ναό. Το εκκλησάκι χρονολογείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, μεταξύ του 17ου και 18ου αιώνα....
02 Νοεμβρίου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 11:27

Αφιέρωμα στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων Αττικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων Αττικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη των Μαρτύρων Ακινδύνου, Πηγασίου, Ελπιδοφόρου, Ανεμποδίστου και Αφθονίου.

Παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στο παλιό ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων Αττικής. Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ, Εφημέριος του Ιερού, μιλά στο Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τον ιστορικό ναό. Το εκκλησάκι χρονολογείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, μεταξύ του 17ου και 18ου αιώνα. Πρόκειται για ένα μονόκλιτο εκκλησάκι και ο αρχιτεκτονικός του ρυθμός είναι βασιλικού τύπου. Σήμερα βρίσκεται στη διοικητική περιφέρεια των Αγίων Αναργύρων, εντός κατοικημένης περιοχής, ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διασώζεται ως ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο.

Κάμερα:  Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Ο νεόδμητος ναός

Στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv θα βρείτε το αφιέρωματα στον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων Αττικής ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό εκκλησάκι που χτίστηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ, Εφημέριος του Ιερού, μιλά στο Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τον ναό, τιμώμενο στο όνομα των Αγίων Ακινδύνων και όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο πατήρ Αντώνιος ”κάθε κομμάτι του Ναού είναι φτιαγμένο από την αγάπη των πιστών της ενορίας”.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων