03/02/2024 03/02/2024 Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου Επισκόπου Μαριουπόλεως. Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Κύθνιος, γεννήθηκε στην Κύθνο και εν συνεχεία μετέβη στο Άγιον Όρος. Αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας και το 1769, Επίσκοπος Γοτθίας και Καφά της Κριμαίας. Ως άλλος Μωυσής, κατόπιν συνεννόησης με τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας ανέλαβε και οργάνωσε...
03 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:17

Αφιέρωμα στον Άγιο Ιγνάτιο τον Κύθνιο από την Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Ιγνάτιο τον Κύθνιο από την Pemptousia TV

Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου Επισκόπου Μαριουπόλεως. Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Κύθνιος, γεννήθηκε στην Κύθνο και εν συνεχεία μετέβη στο Άγιον Όρος. Αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας και το 1769, Επίσκοπος Γοτθίας και Καφά της Κριμαίας. Ως άλλος Μωυσής, κατόπιν συνεννόησης με τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας ανέλαβε και οργάνωσε τη μυστική μετακίνηση χιλιάδων Ελλήνων από την προαιώνια πατρίδα τους. Στο αφιέρωμα «Άγιος Ιγνάτιος: Ο Κύθνιος Μωυσής των Ελλήνων της Μαριούπολης», εξιστορείται ο βίος του Αγίου αλλά και η προσπάθεια των Κυθνίων να «επιστρέψει» ο Άγιος στην πατρίδα του. Παρακολουθήστε το αφιέρωμα στο ON Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων