15/12/2022 15/12/2022 Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών εγκαινιάστηκε επισήμως στις 4 Αυγούστου 1961 και κρύβει στα σπλάχνα του σημαντικές δημιουργίες, όπως μας εξηγεί χαρακτηριστικά ο προιστάμενος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου. Κάτω από τον ναό κατασκευάστηκε ο ναΐσκος της Υπαπαντής του Σωτήρος συνεχίζοντας την παράδοση που ήθελε στον ναό του Αγίου Ελευθερίου να εορτάζει...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 10:20

Αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, σήμερα στην pemptousia.tv

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών εγκαινιάστηκε επισήμως στις 4 Αυγούστου 1961 και κρύβει στα σπλάχνα του σημαντικές δημιουργίες, όπως μας εξηγεί χαρακτηριστικά ο προιστάμενος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

Κάτω από τον ναό κατασκευάστηκε ο ναΐσκος της Υπαπαντής του Σωτήρος συνεχίζοντας την παράδοση που ήθελε στον ναό του Αγίου Ελευθερίου να εορτάζει η «Παμμεσηνιακή Ένωση» τη γιορτή της Υπαπαντής.

Δείτε το αφιέρωμα στον Ναό σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 10.35 και σε επανάληψη στις 18.35. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων