PEMPTOUSIA TV
20 Ιουλίου, 2023

Αφιέρωμα στον π. Νεόφυτο Σκαρκαλά, τον φιλοκαλικό Γέροντα της Κοζάνης, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:

Ο Ιερομόναχος Νε­ό­φυ­τος Σκαρ­κα­λάς, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1917, α­πο­τέ­λε­σε μια α­γι­α­σμέ­νη και πνευ­μα­τι­κή μορ­φή της Εκ­κλη­σί­ας μας των τε­λευ­ταί­ων ε­τών.

Άν­θρω­πος α­γα­θός, χα­ρι­τω­μέ­νος, γε­μά­τος α­γά­πη και προ­σφο­ρά για τον συ­νάν­θρω­πο, και προ­παν­τός ι­ε­ρέ­ας με αί­σθη­ση ευ­θύ­νης, πι­στός στο κα­θή­κον του. Ό­λα τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά αυ­τά πή­γα­ζαν α­πό την με­γά­λη του εμ­πι­στο­σύ­νη στην πρό­νοι­α του Θε­ού και την θερ­μή και ά­δο­λη πί­στη και α­γά­πη του σ’ Αυ­τόν. Α­γω­νί­σθη­κε με αυ­στη­ρό­τη­τα για την προ­σω­πι­κή του πνευ­μα­τι­κή προ­κο­πή. Αν­τί­θε­τα, έ­δει­χνε με­γά­λη συμ­πά­θεια και ευ­σπλα­χνί­α για την καλ­λι­έρ­γεια και α­γω­γή του πλή­θους των πνευ­μα­τι­κών του παι­δι­ών, ι­δι­αί­τε­ρα μέ­σα α­πό το Μυ­στή­ριο της Ι­ε­ράς Ε­ξο­μο­λο­γή­σε­ως. Γι’ αυ­τό και ο Θε­ός τον χα­ρί­τω­σε με θε­ϊ­κές δω­ρε­ές ώ­στε να α­να­παύ­ει και να κα­θο­δη­γεί τον κά­θε άν­θρω­πο που τον πλη­σί­α­ζε, α­να­ζη­τών­τας να τον βο­ηθήσει να βρει το δρόμο της Σωτηρίας.

Δείτε σήμερα στο πρόγραμμα της Pemptousia.tv στις 12.10 και σε επανάληψη στις 20.10, τον Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, π. Βασίλειο Παπανικολάου να μιλάει για τον Γέροντά του, τον μακαριστό π. Νεόφυτο Σκαρκαλά αναφερόμενος στις δυσκολίες, τις ταπεινώσεις, αλλά και τα θαυμαστά γεγονότα, πριν και μετά την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα.

Διαδώστε: