PEMPTOUSIA TV
12 Αυγούστου, 2022

Αφιερώματα για την Παναγία στην Pemptousia.TV σήμερα

Διαδώστε:

Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπομπές και αφιερώματα σε ιερές εικόνες, εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στην Παναγία μας. Σήμερα στις  18:15 μη χάσετε το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος.

Στην πλαγιά του όρους Οίτη, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, αρκετά κοντά στην Υπάτη, στο νομό Φθιώτιδος  βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγάθωνος που κατά την Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε καταφύγιο των αγωνιστών. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση το παλιό Μοναστήρι που ασκήτευσε ο Όσιος Αγάθωνας έπαθε καθίζηση και μυστηριωδώς η εικόνα της Παναγίας εξαφανίστηκε, για να βρεθεί σε μια σπηλιά, όπου δίπλα σε αυτήν, ο όσιος έκτισε το μοναστήρι τον 14ο με 15ο αιώνα.

Στις 19:10 παρακολουθήστε το οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Σπηλιάς Αγράφων. Ο καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, μιλά για την ιστορία της και για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Και στις 19:30 δείτε την ιστορία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, ιερατικός εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά μιλά για την ιστορία και την παράδοση της θαυματουργού εικόνας, ως την εναπόθεσή της, στο όρος Βέρμιο Βέροιας.

Διαδώστε: