PEMPTOUSIA TV
31 Αυγούστου, 2024

Aφιερώματα και ομιλίες για την Τιμία Ζώνη στην Pemptousia TV

Διαδώστε:

Σήμερα, 31 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του εκκλησιαστικού έτους, η Εκκλησία μας εορτάζει την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου είναι το μοναδικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας και θησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Pemptousia TV μπορείτε να δείτε αφιερώματα και ομιλίες για το θαυματουργό Θεομητορικό κειμήλιο, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Παρακολουθήστε ένα αφιέρωμα στην ιστορία της Αγίας Ζώνης, η οποία φτιάχτηκε από τρίχες καμήλας από την ίδια την Θεοτόκο και μετά την Κοίμησή Της, κατά την Μετάστασή Της στους ουρανούς, την παρέδωσε στον απόστολο Θωμά.

Δείτε το αφιέρωμα στην Pemptousia TV

 

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός μιλάει για δυο μεγάλες αρετές που χρειάζεται στον αγώνα του ο μοναχός, αλλά και κάθε αγωνιζόμενος χριστιανός, την μετάνοια και την φιλοπονία.

Δείτε την ομιλία στην Pemptousia TV

 

Από τις 5 Φεβρουαρίου του 2024, ημέρα κατά την οποία η Κύπρος υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου και για ένα μήνα που το ιερό Θεομητορικό Κειμήλιο παρέμεινε στην Μεγαλόνησο, περισσότεροι από 350.000 χιλιάδες άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη λαμβάνοντας τη Χάρη Της Παναγίας. Οι στιγμές από την έλευση της Αγία Ζώνης, που θα μείνουν για πάντα στις ψυχές των Κυπρίων, καταγράφηκαν από τον φακό της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ στην Pemptousia TV

 

Τα θαύματα που επιτελεί η Αγία Ζώνη στους πιστούς είναι αμέτρητα. Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ μίλησε στην Ανθούπολη, της Κύπρου στις 9/2/2024, με θέμα «Άνω σχώμεν τας καρδίας» και αναφέρθηκε στα θαύματα της Αγίας Ζώνης τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσά τους και σε ένα νεογέννητο, που νοσηλευόταν στην εντατική. Ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας χαιρέτησε με εγκαρδιότητα τον Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία που προσκόμισε στην Κύπρο, την Αγία Ζώνη.

Δείτε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στην Pemptousia TV

 

Η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, όπου φυλάσσεται το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας. Της ιεράς Πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού στη φιάλη της Μονής και ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης πέριξ της Μονής. Εν συνέχεια τελέσθηκε Πανηγυρική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητρ. Πειραιώς κου Σεραφείμ.

Δείτε το βίντεο στην Pemptousia TV

 

H Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου εόρτασε κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης και το 2022. Η Αγία Ζώνη φυλάσσεται από αιώνων στη Μονή. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε η πανηγυρική αγιορείτικη τράπεζα, η οποία και έληξε με την πανηγυρική δέηση στο Καθολικό της Μονής. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκαν στην σημασία της Αγίας Ζώνης ως σύμβολο υπακοής, αγνότητας και σωφροσύνης.

Δείτε τις ομιλίες στην Pemptousia TV

 

Ο Πρωτοψάλτης Απόστολος Αθιανός ψάλλει το δοξαστικό των αίνων του Όρθρους της Αγίας Ζώνης κατά την επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στη Δράμα (Ιούνιος 2019).

Δείτε το βίντεο στην Pemptousia TV

Διαδώστε: