PEMPTOUSIA TV
30 Ιανουαρίου, 2024

Αφιερώματα στους Τρεις Ιεράρχες στην Pemptousia TV

Διαδώστε:

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τους Τρεις Ιεράρχες και Οικουμενικούς Διδασκάλους, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε από το αρχείο μας, την ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, με θέμα: “Οι Τρεις Ιεράρχες ως νηπτικοί πατέρες και προστάτες της παιδείας”. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Επίσης, ο Γεώργιος Μαντζαρίδης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλά με θέμα: «Η πνευματική προσφορά των Τριών Ιεραρχών», στην Τράπεζα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Στους Τρεις Ιεράρχες ήταν αφιερωμένη η εκπομπή “Καλλιτεχνήματα” που φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας & Κερατσινίου, όπου ο προϊστάμενος του ναού, πατέρας Τιμόθεος Σταυρίδης μίλησε για την μεγάλη εορτή. Στα κείμενα, τους ύμνους και τα τραγούδια ήταν τα παιδιά της παιδικής χορωδίας και των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, με Καθηγητή Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, τον Βαλάντη Σαραφείδη. Την εκπομπή “Καλλιτεχνήματα” παρουσιάζει η μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Μιχαλοπούλου.

Διαδώστε: