18/07/2024 18/07/2024 Σήμερα 18 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά για πρώτη φορά τη μνήμη της Οσίας Γαβριηλίας της Λέρου (Παπαγιάννη) (Κωνσταντινούπολη, 2/15 Οκτωβρίου 1897 – Λέρος, 28 Μαρτίου 1992), η οποία ενεγράφη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 3 Οκτωβρίου 2023 κατόπιν απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  Με αφορμή τον εορτασμό...
18 Ιουλίου, 2024 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 12:17

Αφιερώματα της Pemptousia TV στην Οσία Γαβριηλία της Λέρου

Διαδώστε:
Αφιερώματα της Pemptousia TV στην Οσία Γαβριηλία της Λέρου

Σήμερα 18 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά για πρώτη φορά τη μνήμη της Οσίας Γαβριηλίας της Λέρου (Παπαγιάννη) (Κωνσταντινούπολη, 2/15 Οκτωβρίου 1897 – Λέρος, 28 Μαρτίου 1992), η οποία ενεγράφη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 3 Οκτωβρίου 2023 κατόπιν απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης της Οσίας μπορείτε να παρακολουθήσετε αφιερώματα στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV.

Πνευματικές μαρτυρίες για τη Γερόντισσα Γαβριηλία

Η Γερόντισσα Φιλοθέη, Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Βρυούλων Αττικής, μιλά στην Pemptousia TV και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο και καταθέτει τις δικές της πνευματικές μαρτυρίες για την Γερόντισσα της χαράς, Μοναχή Γαβριηλία. “Η Γερόντισσα ήταν μία συνεχής χαρά, μία συνεχής δοξολογία και μία αδιάλειπτη προσευχή”, λέει χαρακτηριστικά η Ηγουμένη Φιλοθέη.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Γερόντισσα Γαβριηλία, η γερόντισσα της χαράς και της αγάπης

Για την ”Γερόντισσα της χαράς και της αγάπης” την Μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη μίλησε στην κάμερα της Pemptousia TV και τον Δημήτρη Στρουμπάκο ο πρώην Πατριαρχικός Εξαρχος Πάτμου, Αρχιμανδρίτης Αντύπας Νικηταράς. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί περιγράφει τις συναντήσεις που είχε με την Μοναχή Γαβριηλία και τις πνευματικές εμπειρίες που είχε μαζί της.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Παρουσίαση βιβλίου: «Η γερόντισσα της χαράς – Μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη»

Το βιβλίο, που έγραψε η μοναχή Φιλοθέη, ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία των Βρυούλων» και συνεγράφη με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, περιλαμβάνει βιωματικές εμπειρίες της μοναχής Φιλοθέης και άλλων ανθρώπων που γνώρισαν άμεσα ή έμμεσα την Γερόντισσα Γαβριηλία, η οποία είχε έναν ξεχωριστό σύνδεσμο με το Εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα.

Η Γερόντισσα της Χαράς – Μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη

Η ηθοποιός Μαρία Κατσανδρή διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο ενώ η ομότιμος καθηγήτρια Φιλοσοφίας Δέσπω Χειλά Μαρκοπούλου μιλά κατά την παρουσίαση του βιβλίου: Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ – ΜΟΝΑΧΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, που έγραψε η μοναχή Φιλοθέη, ηγουμένη του Ι. Ησυχ. «Παναγία των Βρυούλων». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαίου, 2018 στο Εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα (πλατεία Αμερικής).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων