01/02/2022 01/02/2022 Στις 12 το μεσημέρι θα μεταδώσουμε το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με στόχο τη διερεύνηση της πολυδιάστατης, διαχρονικής και οικουμενικής σημασίας της Επανάστασης του 1821 για τον σύγχρονο Ελληνισμό και την αδιατάρακτη συνέχεια του Γένους. Η συγκεκριμένη συνεδρία θα...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:35

Δείτε αφιερώματα σήμερα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

Διαδώστε:
Δείτε αφιερώματα σήμερα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον Λυκούργο Αγγελόπουλο

Στις 12 το μεσημέρι θα μεταδώσουμε το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με στόχο τη διερεύνηση της πολυδιάστατης, διαχρονικής και οικουμενικής σημασίας της Επανάστασης του 1821 για τον σύγχρονο Ελληνισμό και την αδιατάρακτη συνέχεια του Γένους.

Η συγκεκριμένη συνεδρία θα έχει τίτλο «Τὸ ἡσυχαστικὸ πνεῦμα ὡς ἀντίποδας τῆς ἐκκοσμίκευσης πρὶν καὶ μετὰ τὴν Ἐπανάσταση, ἕως καὶ σήμερα» και βασικοί ομιλητές θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας της

Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας και ο Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Γεώργιος Μαντζαρίδης.

Στις 17.40

Αφιέρωμα στον Λυκούργο Αγγελόπουλο

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός, προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Αιόλου, μιλά για τον μακαριστό Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Λυκούργο Αγγελόπουλο και για όσα βίωσε κοντά του μέσα στην λειτουργική ζωή του Ναού Αγίας Ειρήνης.

Στις 10 το βράδυ (22.00), έχουμε σε πρώτη μετάδοση ένα αξιόλογο αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ. Μιλά γι αυτόν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Αιόλου, πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Χρυσικός και περιγράφει συγκινημένος εμπειρίες που έζησε κοντά στον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Σεραφείμ, ως αρχιδιάκονος του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων