03/02/2022 03/02/2022 Δείτε σήμερα στην διαδικτυακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας, Pemptousia TV, στις 16:05, αφιέρωμα στον Άγιο Ιγνάτιο εκ Μαριουπόλεως, τον Κύθνιο, του οποίου τη μνήμη η Εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα. Γεννήθηκε στην Κύθνο και εν συνεχεία μετέβη στο Άγιο Όρος. Αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας και το 1769, Επίσκοπος Γοτθίας και Καφά της Κριμαίας. Ως άλλος Μωυσής, κατόπιν συνεννόησης με τη...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:04

Δείτε σήμερα στην Pemptousia TV αφιέρωμα στον Άγιο Ιγνάτιο εκ Μαριουπόλεως τον Κύθνιο

Διαδώστε:
Δείτε σήμερα στην Pemptousia TV αφιέρωμα στον Άγιο Ιγνάτιο εκ Μαριουπόλεως τον Κύθνιο

Δείτε σήμερα στην διαδικτυακή τηλεόραση της Πεμπτουσίας, Pemptousia TV, στις 16:05, αφιέρωμα στον Άγιο Ιγνάτιο εκ Μαριουπόλεως, τον Κύθνιο, του οποίου τη μνήμη η Εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα.

Γεννήθηκε στην Κύθνο και εν συνεχεία μετέβη στο Άγιο Όρος. Αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας και το 1769, Επίσκοπος Γοτθίας και Καφά της Κριμαίας. Ως άλλος Μωυσής, κατόπιν συνεννόησης με τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ανέλαβε και οργάνωσε τη μυστική μετακίνηση χιλιάδων Ελλήνων από την προαιώνια πατρίδα τους. Στο βίντεο εξιστορείται ο βίος του Αγίου αλλά και η προσπάθεια των Κυθνίων να «επιστρέψει» ο Άγιος στην πατρίδα του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων