01/07/2024 01/07/2024 Τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό τιμά σήμερα η Εκκλησία. Μεταξύ των ναών που πανηγυρίζουν σήμερα είναι και αυτός των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου Αττικής. Ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, μιλά στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για την ιστορία του, για την Εφέστιο Εικόνα των Αγίων Αναργύρων και τα θαύματα...
01 Ιουλίου, 2024 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 12:36

Δύο εμβληματικοί ναοί των Αγίων Αναργύρων στην Αττική

Διαδώστε:
Δύο εμβληματικοί ναοί των Αγίων Αναργύρων στην Αττική

Τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό τιμά σήμερα η Εκκλησία. Μεταξύ των ναών που πανηγυρίζουν σήμερα είναι και αυτός των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου Αττικής. Ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, μιλά στην Pemptousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για την ιστορία του, για την Εφέστιο Εικόνα των Αγίων Αναργύρων και τα θαύματα που επιτελεί καθώς και για τα λείψανα των Αγίων που θησαυρίζονται στο ναό.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Επίσης παρακολουθήστε το αφιέρωμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα (Μετόχι Παναγίου Τάφου). Ο πρώτος ναός στον οποίο φτάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα το βράδυ της Ανάστασης είναι ο ναός των Αγίων Αναργύρων, το μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ μας μιλά για την ιστορία του Ναού των Αγίων Αναργύρων, αλλά και το μοναδικό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας που θησαυρίζεται εντός του Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων