09/09/2024 09/09/2024 Οι Αναθηματικοί Οίκοι Μνήμης, τα εικονοστασία – προσκυνητάρια που συναντάμε συνήθως σε επικίνδυνα σημεία δρόμων είναι κατασκευές δημιουργημένες με επιμέλεια ή κτιστές πρόχειρα, που περιλαμβάνουν θρησκευτικές εικόνες, καντήλια, λιβανιστήρια. Στην εκπομπή Εικαστικές Ανιχνεύσεις, ο εικαστικός Γιώργος Κεβρεκίδης και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ Δημήτρης Παυλόπουλος μιλούν για τους διαφορετικούς τύπους, ως πηγή έμπνευσης...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2024 - 11:17

Εικαστικές Ανιχνεύσεις – Αναθηματικοί Οίκοι Μνήμης

Διαδώστε:
Εικαστικές Ανιχνεύσεις – Αναθηματικοί Οίκοι Μνήμης

Οι Αναθηματικοί Οίκοι Μνήμης, τα εικονοστασία – προσκυνητάρια που συναντάμε συνήθως σε επικίνδυνα σημεία δρόμων είναι κατασκευές δημιουργημένες με επιμέλεια ή κτιστές πρόχειρα, που περιλαμβάνουν θρησκευτικές εικόνες, καντήλια, λιβανιστήρια. Στην εκπομπή Εικαστικές Ανιχνεύσεις, ο εικαστικός Γιώργος Κεβρεκίδης και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΕΚΠΑ Δημήτρης Παυλόπουλος μιλούν για τους διαφορετικούς τύπους, ως πηγή έμπνευσης καλλιτεχνικών έργων.

Πατήστε στην εικόνα για να παρακολουθήσετε την εκπομπή στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας:

Τις ημέρες αυτές, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, φιλοξενείται, η ατομική έκθεση του Γιώργου Κεβρεκίδη με τίτλο «Αναθήματα – οδοδείκτες εικαστικής πορείας». Οι μνημονικοί τόποι εικονοστασίων-προσκυνηταρίων παρακινούν τον καλλιτέχνη σε δημιουργική περίσκεψη, συγκροτώντας εναύσματα καίριας εικαστικής έκφρασης.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου στο σύνδεσμο: namuseum.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων