PEMPTOUSIA TV
28 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκπομπές για τον Όσιο Ισαάκ τον Σύρο στην Pemptousia TV

Διαδώστε:

Στις 28 Σεπτεμβρίου η Eκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ισαάκ του Σύρου, ενός μεγάλου Ησυχαστή του Οορθόδοξου μοναχισμού, γνωστού για τους σπουδαίους «Ασκητικούς Λόγους» του, οι οποίοι μελετώνται από την πλειονότητα των ορθοδόξων μοναχών και θεολόγων. Στη μελέτη τους έχουν προτρέψει σύγχρονοι όσιοι γέροντες μεταξύ των οποίων ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Σύμφωνα με τον Όσιο Ισαάκ τον Σύρο, η πίστη είναι το πρώτο στάδιο της απελευθέρωσης από την υποδούλωση στα πάθη. Με την πίστη, ο άνθρωπος αφυπνίζεται και ξεκινά τις ενάρετες πράξεις: την προσευχή, τη νηστεία, τη μελέτη της Αγίας Γραφής, την αγρυπνία. Έτσι ο άνθρωπος μπορεί να βρει στην καρδιά του την είσοδο για τον ουρανό.

Στο ON Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Pemptousia TV παρακολουθήστε εκπομπές αφιερωμένες στον Όσιο Ισαάκ τον Σύρο.

Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων προσεγγίζει θεολογικά τους ασκητικούς λόγους του Αγίου Ισαάκ του Σύρου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των εκδόσεων Εν Πλω.

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

 

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πινακούλας, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, μιλά για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο ως Θεολόγο και Ησυχαστή με αφορμή τη μετάφραση των «Ασκητικών» του αββά Ισαάκ του Σύρου στη Νέα Ελληνική από τις εκδόσεις «εν πλω».

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

 

Ο Γεώργιος Πινακούλας, φιλόλογος – μεταφραστής μιλάει στην Πεμπτουσία για τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο, το έργο του και για την πρόσφατη μετάφραση των «Ασκητικών» του.

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να δείτε την εκπομπή στην Pemptousia TV

Διαδώστε: