09/08/2024 09/08/2024 Η λαϊκή μουσική και ποίηση, ως τέχνες εκδηλώσεως του Ελληνικού καλλιτεχνικού συναισθήματος, εκφράζουν με ποικίλες αποχρώσεις την ιδιορρυθμία και διαφορά των τόπων της πολυμόρφου Ελληνικής γης και ζωής, λέει ο Ιστορικός – Ερευνητής παραδοσιακών τραγουδιών Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, στην εκπομπή Ελλήνων Έργα. Στο 2ο μέρος του αφιερώματος στην πολιτιστική εκδήλωση «ΚΙΑΝΑ» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος...
09 Αυγούστου, 2024 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2024 - 12:43

Εκπομπή Ελλήνων Έργα – Αφιέρωμα στην πολιτιστική εκδήλωση «ΚΙΑΝΑ» (β’ μέρος)

Διαδώστε:
Εκπομπή Ελλήνων Έργα – Αφιέρωμα στην πολιτιστική εκδήλωση «ΚΙΑΝΑ» (β’ μέρος)

Η λαϊκή μουσική και ποίηση, ως τέχνες εκδηλώσεως του Ελληνικού καλλιτεχνικού συναισθήματος, εκφράζουν με ποικίλες αποχρώσεις την ιδιορρυθμία και διαφορά των τόπων της πολυμόρφου Ελληνικής γης και ζωής, λέει ο Ιστορικός – Ερευνητής παραδοσιακών τραγουδιών Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, στην εκπομπή Ελλήνων Έργα.

Στο 2ο μέρος του αφιερώματος στην πολιτιστική εκδήλωση «ΚΙΑΝΑ» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου Αργολίδος, το 2023, ο κ. Ανδρουτσόπουλος μας παρουσιάζει τραγούδια του Ελληνισμού και μας μιλάει για τη σύνδεση με την Βυζαντινή μουσική.

Την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της Pemptousia Tv

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων