15/06/2024 14/06/2024 Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, μία Κυριακή πριν από τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, εορτάζουμε τη μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία συνεκλήθη στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.  «Όπως πιστεύει η Εκκλησία, ότι ο Θεός αληθώς έγινε άνθρωπος και ο άνθρωπος κατ’ αλήθεια γίνεται Θεός, αυτό διετράνωσαν οι...
15 Ιουνίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2024 - 21:06

Εκπομπή Καρδιακός Λόγος: Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για την Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Διαδώστε:
Εκπομπή Καρδιακός Λόγος: Ο Μητροπολίτης Λεμεσού για την Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, μία Κυριακή πριν από τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, εορτάζουμε τη μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία συνεκλήθη στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.  «Όπως πιστεύει η Εκκλησία, ότι ο Θεός αληθώς έγινε άνθρωπος και ο άνθρωπος κατ’ αλήθεια γίνεται Θεός, αυτό διετράνωσαν οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, και όλων των Συνόδων, ότι πράγματι ο Ιησούς είναι αληθώς Θεός, Υιός του Θεού και κατ΄ ουσία ο μονογενής Υιός του Θεού, ο γενόμενος άνθρωπος για τη Σωτηρία του ανθρώπου, που θέωσε τον άνθρωπο», εξηγεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, στην εκπομπή Καρδιακός Λόγος, και προσθέτει ότι αυτό είναι η βάση της πίστεως όλης, της Εκκλησίας όλης. Την εκπομπή συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων