16/09/2024 16/09/2024 Το φαινόμενο της ελληνικής Διασποράς είναι τόσο παλιό όσο και η ιστορία των Ελλήνων. Παρότι η διατήρηση των πολιτισμικών και συναισθηματικών δεσμών με τον εθνικό χώρο παραμένει αναλλοίωτη, η ομογένεια βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, καθώς αναζητά τρόπους επιβίωσης σε αφομοιωτικά περιβάλλοντα. Απαιτείται λοιπόν συνεχής και αγαστή συνεργασία μεταξύ των παροικιακών φορέων και της κατά τόπους...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 12:21

Εκπομπή Πατριδογνωσία – Ελληνική Διασπορά και Εθνική ταυτότητα

Διαδώστε:
Εκπομπή Πατριδογνωσία – Ελληνική Διασπορά και Εθνική ταυτότητα

Το φαινόμενο της ελληνικής Διασποράς είναι τόσο παλιό όσο και η ιστορία των Ελλήνων. Παρότι η διατήρηση των πολιτισμικών και συναισθηματικών δεσμών με τον εθνικό χώρο παραμένει αναλλοίωτη, η ομογένεια βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, καθώς αναζητά τρόπους επιβίωσης σε αφομοιωτικά περιβάλλοντα.

Απαιτείται λοιπόν συνεχής και αγαστή συνεργασία μεταξύ των παροικιακών φορέων και της κατά τόπους Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και η κατά δύναμη συμβολή της Μητέρας Ελλάδος.

Για το θέμα συνομιλούν ο Δημήτρης Κυπριώτης, Συγγραφέας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με το στρατηγό Ανδρέα Μπλάνο, στην εκπομπή Πατριδογνωσία.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων