10/10/2024 10/10/2024 Στην Ελλάδα, η οποία παραμένει αντιμέτωπη τις τελευταίες δεκαετίες με τον τουρκικό επεκτατισμό, έχουν διαμορφωθεί δύο σχολές όσον αφορά στην διαχείριση των ελληνοτουρκικών. Η πρώτη υποστηρίζει ότι χρειάζεται κατευνασμός και αυτοσυγκράτηση, επειδή δεν συμφέρει την Ελλάδα να αντιπαρατεθεί και να οδηγηθεί σε σύρραξη με την Τουρκία, μια στρατηγική επιλογή, όμως, που το μόνο που καταφέρνει...
10 Οκτωβρίου, 2024 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 - 12:36

Εκπομπή Πατριδογνωσία – Ελληνοτουρκικά: Μεταξύ κατευνασμού και αποτροπής

Διαδώστε:
Εκπομπή Πατριδογνωσία – Ελληνοτουρκικά: Μεταξύ κατευνασμού και αποτροπής

Στην Ελλάδα, η οποία παραμένει αντιμέτωπη τις τελευταίες δεκαετίες με τον τουρκικό επεκτατισμό, έχουν διαμορφωθεί δύο σχολές όσον αφορά στην διαχείριση των ελληνοτουρκικών. Η πρώτη υποστηρίζει ότι χρειάζεται κατευνασμός και αυτοσυγκράτηση, επειδή δεν συμφέρει την Ελλάδα να αντιπαρατεθεί και να οδηγηθεί σε σύρραξη με την Τουρκία, μια στρατηγική επιλογή, όμως, που το μόνο που καταφέρνει κανείς είναι να αγοράζει χρόνο μέχρι τον πόλεμο. Η δεύτερη σχολή σκέψεως υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος ανασχέσεως του τουρκικού επεκτατισμού είναι η στρατηγική της αποτροπής, η οποία υποστηρίζεται με το σύνολο της εθνικής ισχύος της χώρας και ιδιαίτερα με πολιτικοδιπλωματικά μέσα καθώς φυσικά και με την στρατιωτική ισχύ.

Ο ναύαρχος Βασίλειος Μαρτζούκος (ΕΛΙΣΜΕ) εξηγεί στην εκπομπή Πατριδογνωσία γιατί η κοινωνική και πολιτική συνοχή παράλληλα με την εκπόνηση συνολικής εθνικής στρατηγικής και ισχυρές Ε.Δ αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε ο πολιτικός και διπλωματικός παράγων να μπορεί να διαμορφώνει και να προωθεί τις θέσεις που επιβάλλουν τα συμφέροντά μας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων