11/03/2022 11/03/2022 Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ξεκίνησε σειρά διαλέξεων που πραγματοποιεί ο Εικαστικός και Συγγραφέας κ. Βαγγέλης Παππάς, με γενικό τίτλο «Γνωρίζω την Ελληνική μου ταυτότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», καλύπτοντας όλη την χρονική περίοδο της επετείου των 200 χρόνων....
11 Μαρτίου, 2022 - 10:58

«Γνωρίζω την ελληνική μου ταυτότητα» – Αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Μύθου (2ο μέρος)

Διαδώστε:
«Γνωρίζω την ελληνική μου ταυτότητα» – Αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Μύθου (2ο μέρος)

Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ξεκίνησε σειρά διαλέξεων που πραγματοποιεί ο Εικαστικός και Συγγραφέας κ. Βαγγέλης Παππάς, με γενικό τίτλο «Γνωρίζω την Ελληνική μου ταυτότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», καλύπτοντας όλη την χρονική περίοδο της επετείου των 200 χρόνων. Σήμερα θα προβληθεί στην pemptousia.tv στις 12:30 και σε επανάληψη στις 18:30.

Η Ελληνική μυθολογία, είναι η μόνη από τις παγκόσμιες μυθολογίες, που ξεπέρασε κάθε τοπικό και χρονικό σύνορο. Οι καταγεγραμμένοι μεγάλοι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, φθάνουν τους 6.000 και είναι γνωστοί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στόχος των διαλέξεων είναι η αποκατάσταση της γνώσης, κυρίως εκείνης που αφαιρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Η ιστορία, η τέχνη, η πίστη, οι πατροπαράδοτες παραδόσεις μας, η αδιάπαυστη συνέχεια της γλώσσας και το ύφος των Ελλήνων, θα παρουσιαστούν μέσα από την αποκωδικοποίηση των μύθων, τις μεγάλες προσωπικότητες του γένους, τα ιστορικά γεγονότα και τον πολιτισμό, που άλλαξε κυριολεκτικά την μορφή της δυτικής σκέψης για πάντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων