20/04/2024 20/04/2024 Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι περίοδος μετανοίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Εκκλησία μας τιμά την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, εκτός από την 1η Απριλίου, και την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών. Την περίοδο αυτή, η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, με το παράδειγμά της, μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και ό,τι και να έχουμε κάνει,...
20 Απριλίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2024 - 12:03

Καρδιακός Λόγος: Ε’ Κυριακή των Νηστειών – Μαρίας της Αιγυπτίας

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος: Ε’ Κυριακή των Νηστειών – Μαρίας της Αιγυπτίας

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι περίοδος μετανοίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Εκκλησία μας τιμά την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, εκτός από την 1η Απριλίου, και την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών. Την περίοδο αυτή, η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, με το παράδειγμά της, μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και ό,τι και να έχουμε κάνει, να γυρίσουμε κοντά στον Θεό.

Η Ευαγγελική περικοπή αυτής της Κυριακής μας προετοιμάζει να προσκυνήσουμε με πίστη και ευλάβεια τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Κύριος μιλά στους μαθητές, με κάθε λεπτομέρεια,  για τα πάθη των Αγίων Ημερών. Δύο από τους μαθητές, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, του ζητούν προνόμια, ζητούν να καθίσουν δεξιά και αριστερά από το θρόνο Του. Τότε, ο Χριστός τους λέει: «οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε» (Δεν ξέρετε τι ζητάτε), και στη συνέχεια τους εξηγεί «ὃς ἐὰν θέλῃ γενέσθαι μέγας ἐν ὑμῖν, ἔσται ὑμῶν διάκονος, καὶ ὃς ἐὰν θέλῃ ὑμῶν γενέσθαι πρῶτος, ἔσται πάντων δοῦλος» (Όποιος θέλει να γίνει μέγας να γίνει πάντων διάκονος και όποιος θέλει να γίνει πρώτος να γίνει πάντων δούλος).

Στην εκπομπή Καρδιακός Λόγος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μας εξηγεί τα νοήματα της Ευαγγελικής περικοπής της Ε’ Κυριακής των Νηστειών και επίσης τον λόγο που η Εκκλησία μας προβάλλει την Οσία Μαρία την Αιγυπτία. Την εκπομπή συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων