17/08/2024 17/08/2024 «Και εξελθών ο Ιησούς είδε πολύν όχλον, και εσ­πλαγ­χνίσθη επ᾿ αυτοίς…» Είναι μία λέξη η ευσπλαχνία η οποία είναι πολύ δυνατή και κινεί την αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου και σημαίνει ότι ο Χριστός μας από άπειρη αγάπη ευσπλαχνίστηκε τον κόσμο. Ο Θεός έβλεπε την πραγματική τους ανάγκη, όχι μόνο τις σωματικές και παροδικές...
17 Αυγούστου, 2024 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2024 - 15:27

Καρδιακός Λόγος: Κυριακή Η’ Ματθαίου

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος: Κυριακή Η’ Ματθαίου

«Και εξελθών ο Ιησούς είδε πολύν όχλον, και εσ­πλαγ­χνίσθη επ᾿ αυτοίς…» Είναι μία λέξη η ευσπλαχνία η οποία είναι πολύ δυνατή και κινεί την αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου και σημαίνει ότι ο Χριστός μας από άπειρη αγάπη ευσπλαχνίστηκε τον κόσμο. Ο Θεός έβλεπε την πραγματική τους ανάγκη, όχι μόνο τις σωματικές και παροδικές ανάγκες που είχαν τη στιγμή εκείνη, εξηγεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, στην εκπομπή Καρδιακός Λόγος, μιλώντας με βάση την Ευαγγελική Περικοπή αυτής της Κυριακής. Ο Πανιερώτατος τονίζει πως όταν ο άνθρωπος πιέζεται από πολλές ανάγκες και λαχταρά να βρει τη σωτηρία του και τη λύτρωση του, τότε αψηφά τον σωματικό του κόπο, δεν του είναι κόπος πλέον, αλλά του είναι μία ανάγκη να ζήσει, να επιβιώσει. Και αυτή η ανάγκη ξεπερνά τις σωματικές δυσκολίες και τρέχει να βρει αυτό που ψάχνει η ψυχή του.

Την εκπομπή Καρδιακός Λόγος συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

 

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων