24/08/2024 24/08/2024 Τα θαύματα ο Κύριος τα έκανε με έναν και μοναδικό σκοπό: τη σωτηρία των ανθρώπων, δεν τα έκανε για να δώσει μία αίσθηση της δυνάμεώς Του και να Τον φοβηθούν, αλλά για να Τον αγαπήσουν και να Τον εμπιστευτούν και να σωθούν δια της αγάπης τους προς Αυτόν, εξηγεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, στη...
24 Αυγούστου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 16:48

Καρδιακός Λόγος: Κυριακή Θ’ Ματθαίου

Διαδώστε:
Καρδιακός Λόγος: Κυριακή Θ’ Ματθαίου

Τα θαύματα ο Κύριος τα έκανε με έναν και μοναδικό σκοπό: τη σωτηρία των ανθρώπων, δεν τα έκανε για να δώσει μία αίσθηση της δυνάμεώς Του και να Τον φοβηθούν, αλλά για να Τον αγαπήσουν και να Τον εμπιστευτούν και να σωθούν δια της αγάπης τους προς Αυτόν, εξηγεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, στη εισαγωγή της εκπομπής Καρδιακός Λόγος, με θέμα την Κυριακή Θ’ Ματθαίου.

Η περικοπή αυτής της Κυριακής αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής. «… απολύσας τους όχλους ανέβη εις το όρος κατ’ ιδίαν προσεύξασθαι». Ο Χριστός ανέβηκε στο βουνό μόνος του για να προσευχηθεί. Είχε ανάγκη ο Χριστός να προσευχηθεί; Ο Μητροπολίτης Λεμεσού απαντά σε αυτό το ερώτημα που ο ίδιος θέτει λέγοντας: «Όχι, πού θα προσευχόταν στον εαυτό του; αφού αυτός είναι Θεός ο αληθινός, αλλά το έκανε για να δείξει σε εμάς αυτή την ανάγκη… και να μας δείξει ότι η νύχτα και η ησυχία είναι απαραίτητα για να προσευχηθεί ο άνθρωπος. Και η Εκκλησία μας η Ορθόδοξος που κάνει αγρυπνίες και μας δίνει τη νύχτα ως ευλογία και χρόνο και τόπο συνάντησης μας με τον Θεό Πατέρα μας, το βγάζει μέσα από την πρακτική ζωή του Χριστού μας και από την δική της εμπειρία».

Την εκπομπή Καρδιακός Λόγος συντονίζει ο Νικόλαος Γκουράρος και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων