14/05/2024 14/05/2024 Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Θεράποντος, που έζησε τον 7ο αιώνα. Ο Άγιος επισκέφτηκε τα Ιεροσόλυμα, πραγματοποιώντας μια βαθιά του επιθυμία να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο, πριν μεταβεί στην Κύπρο όπου και αναδείχθηκε επίσκοπος Κιτίου. Την εποχή εκείνη όμως, η Κύπρος δοκιμαζόταν από επιδρομές Αράβων. Σε μία από αυτές, Μοναστήρια και...
14 Μαΐου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 12:10

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεράποντος Λέσβου

Διαδώστε:
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεράποντος Λέσβου

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Θεράποντος, που έζησε τον 7ο αιώνα. Ο Άγιος επισκέφτηκε τα Ιεροσόλυμα, πραγματοποιώντας μια βαθιά του επιθυμία να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο, πριν μεταβεί στην Κύπρο όπου και αναδείχθηκε επίσκοπος Κιτίου. Την εποχή εκείνη όμως, η Κύπρος δοκιμαζόταν από επιδρομές Αράβων. Σε μία από αυτές, Μοναστήρια και Εκκλησίες κάηκαν και πολλοί κάτοικοι σφαγιάστηκαν. Και τον Άγιο Θεράποντα τον συνέλαβαν, στην Εκκλησία και τον αποκεφάλισαν μπροστά στην Αγία Τράπεζα, την ώρα που λειτουργούσε, στις 14 Μαΐου.

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιέρωμα για τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος της Λέσβου.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Ο Ναός βρίσκεται στη Μυτιλήνη και όπως λέει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γιουσμάς αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού. Ο π. Αθανάσιος μας μιλά για την ιστορία του ναού, τον βίο και τα θαύματα του Αγίου Θεράποντος. Οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας – πιστό αντίγραφο της εικόνας της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου – ενώ μέσα στον ναό φυλάσσεται σε σαρκοφάγο το σκήνωμα του Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων