12/04/2023 12/04/2023 Ο Ιερός Νιπτήρας- Εξουσία και Διακονία στην Εκκλησία στις 14:45 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας. Ο Γεώργιος Φίλιας, λειτουργιολόγος, καθηγητής της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται στην ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος, η οποία αποτελεί μια από τις ωραιότερες και παραστατικότερες ακολουθίες της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μία ακολουθία που τελείται με κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα σε...
12 Απριλίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 14:37

Ο Ιερός Νιπτήρας- Εξουσία και Διακονία στην Εκκλησία στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Ο Ιερός Νιπτήρας- Εξουσία και Διακονία στην Εκκλησία στην Pemptousia TV

Ο Ιερός Νιπτήρας- Εξουσία και Διακονία στην Εκκλησία στις 14:45 στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας. Ο Γεώργιος Φίλιας, λειτουργιολόγος, καθηγητής της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται στην ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος, η οποία αποτελεί μια από τις ωραιότερες και παραστατικότερες ακολουθίες της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μία ακολουθία που τελείται με κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα σε ανάμνηση της πράξης του Κυρίου, που έπλυνε τα πόδια των μαθητών του στο υπερώο του Μυστικού Δείπνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων