02/10/2024 02/10/2024 Η σωτηρία του ανθρώπου, που ενήργησε ο Χριστός, και ο τρόπος που ο κάθε ένας μπορεί να την οικειωθεί εν Αγίω Πνεύματι, κατανοείται μέσα στην Εκκλησία ως θεραπεία της νοσούσης ανθρώπινης φύσης μας. Στην εκπομπή Ορθόδοξη Θεραπευτική, που κάνει πρεμιέρα αύριο 3 Οκτωβρίου, στην Pemptousia TV ο π. Ανδρέας Γκατζέλης παρουσιάζει, μέσα από την Αγία...
02 Οκτωβρίου, 2024 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2024 - 14:48

Ορθόδοξη Θεραπευτική – Πρεμιέρα αύριο νέας εκπομπής στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Ορθόδοξη Θεραπευτική – Πρεμιέρα αύριο νέας εκπομπής στην Pemptousia TV

Η σωτηρία του ανθρώπου, που ενήργησε ο Χριστός, και ο τρόπος που ο κάθε ένας μπορεί να την οικειωθεί εν Αγίω Πνεύματι, κατανοείται μέσα στην Εκκλησία ως θεραπεία της νοσούσης ανθρώπινης φύσης μας.

Στην εκπομπή Ορθόδοξη Θεραπευτική, που κάνει πρεμιέρα αύριο 3 Οκτωβρίου, στην Pemptousia TV ο π. Ανδρέας Γκατζέλης παρουσιάζει, μέσα από την Αγία Γραφή και τα έργα των Αγίων Πατέρων, την ασκητική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως ένα τέλεια επεξεργασμένο σύστημα θεραπευτικής.

Ο άνθρωπος θεραπεύεται σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής του μέσα στην Εκκλησία, εξηγεί ο π. Ανδρέας και προσθέτει πως η Εκκλησία μας εδώ και 2000 χρόνια θεραπεύει τους ανθρώπους, τους τελειοποιεί, τους αγιάζει, τους κάνει ικανούς να ζήσουν αυτή τη ζωή για την οποία πλάστηκαν να ζήσουν. Απόδειξη είναι ότι μέσα στο διάβα αυτών των 2000 ετών δεν υπήρξε εποχή και στιγμή που η Εκκλησία να μην δημιουργεί Αγίους. Για αυτό ονομάστηκε η Εκκλησία μας «Εργαστήρι Αγειότητας».

Αύριο, το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής με θέμα «Ο Χριστός ως ιατρός», στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων