PEMPTOUSIA TV
01 Αυγούστου, 2024

π. Ανδρέας Γκατζέλης: Παναγία, η Μητέρα του Κυρίου μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Ο Αύγουστος για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς είναι ο μήνας της Παναγίας. Καταμεσής του Αυγούστου δεσπόζει η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι Παρακλήσεις προς τη Χάρη Της, από σήμερα, 1η Αυγούστου έως την προπαραμονή της εορτής, η ημέρα της Μετάστασης, τα Εννιάμερα της Παναγίας, η απόδοση δηλαδή της εορτής στις 23 Αυγούστου, αλλά και η κατάθεση της Τιμίας Ζώνης Της στις 31 Αυγούστου, αγιάζουν όλο το μήνα.

Ο π. Ανδρέας Γκατζέλης μιλάει στην Pemptousia TV για την Παναγία, τη Μητέρα του Κυρίου μας και εξηγεί πώς εμείς οι Χριστιανοί μπορούμε να προσεγγίσουμε το μυστήριο της Παναγία μας.

Πατήστε στην εικόνα για να παρακολουθήσετε την εκπομπή με θέμα: Παναγία, η Μητέρα του Κυρίου μας στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας:

Όπως μας λέει ο π. Ανδρέας, γνωρίζουμε την Παναγία μας μέσα από την Αγία Γραφή, Την γνωρίζουμε από τις Πατερικές αναφορές και τις ερμηνείες των Πατέρων και επίσης γνωρίζουμε την Παναγία μας όταν της μιλάμε, όταν αναφερόμαστε προς Αυτήν, όταν προσευχόμαστε προς την Παναγία μας. Οι πιο γνωστές προσευχές προς την Παναγία μας είναι τρεις: Οι Χαιρετισμοί Της, ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας και ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας. Η Παναγία παρηγορεί, στηρίζει, ενισχύει, καθοδηγεί. Η Παναγία είναι Αυτή στην οποία ακουμπάμε σε κάθε δυσκολία και δοξάζουμε σε κάθε ευκολία. Η Αγιότητα Της ξεπερνάει όλων των Αγίων. Η Παναγία είναι η τιμιωτέρα των Χερουβίμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ την προσφώνησε ως «Κεχαριτωμένη».

 

Διαδώστε: