24/10/2024 24/10/2024 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το προσκύνημα της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας της Θεοσκέπαστης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων (Κάτω Πατήσια).  Η πρωτότυπη θαυματουργή Εικόνα Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου της Σαντορίνης, αφίχθη για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου, προς προσκύνηση  προκειμένου οι πιστοί να συνεορτάσουν την μνήμη...
24 Οκτωβρίου, 2024 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2024 - 15:54

Πλήθος πιστών προσκυνά την Παναγία την Θεοσκέπαστη στον Άγιο Δημήτριο Όπλων

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών προσκυνά την Παναγία την Θεοσκέπαστη στον Άγιο Δημήτριο Όπλων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το προσκύνημα της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας της Θεοσκέπαστης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων (Κάτω Πατήσια). 

Η πρωτότυπη θαυματουργή Εικόνα Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου της Σαντορίνης, αφίχθη για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου, προς προσκύνηση  προκειμένου οι πιστοί να συνεορτάσουν την μνήμη του Αγίου μετά της Κυρίας Θεοτόκου. Η Pemptousia TV και ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος βρέθηκαν στον ιερό ναό και κατέγραψαν στιγμές από το προσκύνημα ενώ ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρεσβύτερος π. Πέτρος Γιατράς. μιλά για την ιστορία της θαυματουργού εικόνας. Το αφιέρωμα μπορείτε να το δείτε προσεχώς στην εκπομπή “Οι Εικόνες μιλούν” στην ψηφιακή πλατφόρμα Pemptousia TV.

Έως και τις 28 Οκτωβρίου καθημερινώς θα τελείται το πρωί η Θεία Λειτουργία (7.00 π.μ. – 9.00 π.μ.) και ώρα 11.00 π.μ. θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία, ενώ κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ. ο Εσπερινός και ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου.

Αγρυπνία επίσης θα τελεστεί και για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 μ.μ. ενώ η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για την Σαντορίνη την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου μετά την Ιερά Παράκληση.

Το προσφιλές προσωνύμιο της Εικόνας, το οποίο οι πιστοί από τα βάθη των αιώνων αποδίδουν στην Κυρία Θεοτόκο, αντανακλά την εξαιρετική θεομητορική προστασία («σκέπη»), την οποία απολαμβάνουν όσοι με πίστη ασπάζονται το έκτυπο της μορφής Της.

Ο μεγάλος Μικρασιάτης λογοτέχνης Ηλίας Βενέζης στο όμορφο διήγημά του «Η Θεοσκέπαστη» περιγράφει με γλαφυρό ύφος τις εμπειρίες του από ένα προσκύνημά του στο παλαιό εκκλησάκι της Παναγίας μας στη Σαντορίνη, όπου φυλασσόταν τότε αυτή η θαυματουργή εικόνα Της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων