30/11/2022 30/11/2022 Το πέτρινο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα, που βρίσκεται δίπλα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στους Αμπελόκηπους, αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Πετράκη. Ήταν ναός κοιμητηρίου και σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Στο εκκλησάκι προσευχόταν η Αγία Φιλοθέη. Ο εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Ευσέβιος, διηγείται την ιστορία του ναού που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 11:55

Το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σήμερα στην pemptousia.tv

Το πέτρινο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα, που βρίσκεται δίπλα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στους Αμπελόκηπους, αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Πετράκη. Ήταν ναός κοιμητηρίου και σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε τον 16ο αιώνα.

Στο εκκλησάκι προσευχόταν η Αγία Φιλοθέη. Ο εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Ευσέβιος, διηγείται την ιστορία του ναού που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πνευματική όαση όχι μόνο για τους ασθενείς του νοσοκομείου και τους συνοδούς τους αλλά και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Παρακολουθήστε τη διήγησή του, σήμερα στην pemptousia.tv στις 12.40 & 20.40.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων