06/11/2022 06/11/2022 Το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του κάθε πιστού κάλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας,...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 7:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 16:07

Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του κάθε πιστού κάλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η πρώτη Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του μοναδικού θεομητορικού κειμηλίου από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, τελέστηκε σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς όπου βρίσκεται από χθες ενώ θα παραμείνει έως και τις 13 Νοεμβρίου προς προσκύνηση του πιστού λαού ο οποίος αθρόα συρρέει προκειμένου να λάβει την χάρη Της.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Θεία Λειτουργία ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιόπουλος, ope.gr

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος και προσεκόμισε την Τιμία Ζώνη από το Άγιον Όρος. Συλλειτούργησαν Βατοπαιδινοί πατέρες, οι κληρικοί του ναού καθώς και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητροπόλεως Πειραιώς. Έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου. Μεγάλη ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του ιερού μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας η προσέλευση του κόσμου ο οποίος με τάξη προσκυνούσε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας Εφραίμ γονατιστός ενώπιον της Αγίας Ζώνης ανέγνωσε την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία. Με ευλάβεια έκλιναν το γόνυ και οι πιστοί προς την Παναγία.

Μετά το “εξαιρέτως της Παναγίας Αχράντου” ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου έψαλλε μαζί με τους υπόλοιπους ψάλτες το “Άξιον εστίν” στο μέσο του ναού έμπροσθεν της Αγίας Ζώνης.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού εκ μέρους του Ιερού Ναού και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς εκφράστηκαν ευχαριστίες προς την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αλλά και τον Καθηγούμενο αυτής, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, για τη μεγάλη ευλογία να υποδεχτεί ο Πειραιάς την Αγία Ζώνη.

Γέροντας Εφραίμ: Το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη να αποτελέσει σταθμό στη ζωή μας

Ακολούθως ο Γέροντας Εφραίμ κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας τις ευεργεσίες της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας προς τον άνθρωπο. “Είναι μεγάλη ευλογία το ότι είμαστε εδώ. Η Αγία Ζώνη έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά μετά από την επίμονη παράκληση του Ποιμενάρχη σας“, ανέφερε και πρόσθεσε “Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου σάς έδωσε το μήνυμα ότι όντως οι Βατοπαιδινοί πατέρες είμεθα μάρτυρες πολλών θαυμάτων με το να την αποσπαστούμε και να την βλέπουμε Είναι μεγάλο πράγμα να προσεύχεται και με την πίστη του να την ζητάει από τον Θεό”.

Ο Γέροντας κάλεσε τους πιστούς να παρακαλούν την Παναγία να τους ενισχύει σε μία περίοδο όπου ο δυτικός τρόπος ζωής έχει δοκιμάσει τους ανθρώπους ως προς την πίστη. “Σήμερα λόγω του δυτικού τρόπου ζωής ο διάβολος εξαφάνισε την πίστη των ανθρώπων. Να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας δώσει την πίστη προς τον Υιό της. Με την υπακοή στους λόγους του Θεού, ο άνθρωπος δέχεται την Πανάγια Χάρις στην καρδία και τότε ο άνθρωπος ζει αληθινά. Και στα θαύματα θα πρέπει να υπάρχει και να ενεργοποιείται η πίστη”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλο δώρο την Αγία Ζώνη την οποία έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνάμε. “Υπάρχει μυστική δύναμη που εκδηλώνεται με την ευωδία που έχει η Αγία Ζώνη. Μερικοί αισθάνονται έντονα την ευωδία, ακριβώς για να μας πει η Παναγία ότι «ευωδιάζω όποτε το θέλω εγώ». Το προσκύνημα να αποτελέσει σταθμό στη ζωή μας και να κάνουμε υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε να αγαπούμε τον Υιό της. Ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ μας εξιστόρησε το εξής όταν προσευχόταν: Παναγία μου συγχώρεσέ με αλλά τον Χριστό τον αγαπώ πιο πολύ, και τότε η Παναγία του απάντησε «και εγώ αυτό θέλω»”.

“Η περίοδος που ζούμε είναι πολύ δύσκολη. Ο άνθρωπος της πίστης ούτε φοβάται ούτε ανησυχεί, ζει σε ειρήνη. Αυτήν την ειρήνη θέλω να έχουμε που είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η εκκλησία δεν προσφέρει ηρεμία, που είναι μια ψυχολογική κατάσταση, αλλά ειρήνη”, κατέληξε στον λόγο του.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ δώρισε στον ναό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ζώνης, και μια για τον προϊστάμενο του ναού π. Ανδρέα Μαρκόπουλο προσωπικά.

Από την πλευρά του ο π. Ανδρέας ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την άπειρον καλοσύνη που προσκομίσατε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

24 ώρες ανοικτός ο ναός του Αγίου Νικολάου

Σε πανηγυρικό κλίμα χθες έγινε η υποδοχή στο πρώτο λιμάνι της χώρας με την Τιμία Ζώνη να υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η προσέλευση του λαού υπήρξε μεγάλη με εκατοντάδες να συρρέουν στην υποδοχή της Παναγίας στην “καρδιά της ναυτοσύνης”, όπως χαρακτήρισε τον Πειραιά ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. 

Επί ποδός βρίσκεται από χθες το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της Pemptousia TV και του ope.gr το οποίο όλες αυτές τις ημέρες θα σας μεταφέρει τον παλμό από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο οποίος θα παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο για την διευκόλυνση του πιστού λαού.

Καθημερινά θα τελούνται:

  • Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
  • Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
  • Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στο ναό έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία: 

 

 

  

                  

Διαβάστε επίσης:

Η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Πειραιάς: H υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γέροντας Εφραίμ για την Αγία Ζώνη στον Πειραιά: Ολόκληρη η Ελλάδα έχει προστάτιδα την Παναγία

Υπουργός Ναυτιλίας για την Αγία Ζώνη: ” Διπλή συγκίνηση..” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα Γιάννη Πλακιωτάκη για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά

Δήμαρχος Πειραιά: “Η Αγία Ζώνη θα φέρει πνευματική ανάταση”

Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: «Θαύματα της Αγίας Ζώνης»

Πάνδημη η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τίμια Ζώνη – Πειραιάς: Στην Παναγία, τη μάνα του Ελληνισμού αναφέρθηκε θρησκευτική και πολιτική ηγεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγία Ζώνη – Γέροντας Εφραίμ: Το προσκύνημα να αποτελέσει σταθμό στη ζωή μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγία Ζώνη: Φωτορεπορτάζ από τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων