18/06/2024 18/06/2024 Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης (1945-2021) (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος) Χάρη του Χριστού και η χάρη της μετανοίας, μας αγγίζει και να μαλακώνει την ψυχή μας. Αυτό χρειαζόμαστε. Γιατί μετάνοια σημαίνει να ξαναβρώ τον Θεό μου. Και να ξαναβρώ και τον αδελφό μου. Όπως ο Άσωτος. Και αμαρτία σημαίνει να χάσω τον Θεό μου και τον αδελφό μου....
18 Ιουνίου, 2024 - 20:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2024 - 20:41

Γέροντας Ανανίας: Η Χάρη του Χριστού και η χάρη της μετανοίας

Διαδώστε:
Γέροντας Ανανίας: Η Χάρη του Χριστού και η χάρη της μετανοίας

Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης (1945-2021)

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Χάρη του Χριστού και η χάρη της μετανοίας, μας αγγίζει και να μαλακώνει την ψυχή μας. Αυτό χρειαζόμαστε. Γιατί μετάνοια σημαίνει να ξαναβρώ τον Θεό μου. Και να ξαναβρώ και τον αδελφό μου. Όπως ο Άσωτος.

Και αμαρτία σημαίνει να χάσω τον Θεό μου και τον αδελφό μου. Και να γίνω απολωλός πρόβατον. Ο Χριστός μας ήλθε στη γη «ζητήσαι και σώσαι το απολωλός», όπως ο Ίδιος μας είπε.

Κι από τότε, στους αιώνας των αιώνων ψάχνει το απολωλός πρόβατον. Τον καθένα μας. Με τόση στοργή. Με τόση αγάπη. Και με τέτοια φροντίδα, που μας αφήνει άφωνους.

Ακόμη και τους Αγγέλους. Ακόμη και τους φοβερούς δαίμονας. Με την τόση αγάπη, που δείχνει στους αμαρτωλούς ανθρώπους.

Φροντίζει ο Κύριος

Φρροντίζει ο Κύριος. Εμείς αμελούμε, πολλές φορές ραθυμούμε, αδιαφορούμε, Τον πολεμάμε και κάποτε, αλλά Εκείνος βρίσκει τρόπους και μας ελεεί.

Και μας ξυπνάει από τον ύπνο της ραθυμίας και της αμελείας.

Μας ευλογεί με το δεξί Του χέρι, με τα ελέη Του και τα αγαθά Του, και θέλει μ’ αυτό να μας συγκινήσει και να μας φροντίσει, κι αν δε ότι μ’ αυτό δεν βγαίνει η εμείς χρειαζόμαστε άλλον τρόπο, τότε χρησιμοποιεί και το αριστερό Του χέρι ο Χριστός μας, που είναι το χέρι της παιδαγωγίας.

Και ο Κύριος τι κάνει; Παιδεύει καθέναν που αγαπά και μαστιγεί καθέναν που παραδέχεται.

Από το «Ημερολόγιο 2022, Αφιερωμένο στον Γέροντα Ανανία Κουστένη με αποσπάσματα από τους Λόγους του».

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων