29/03/2023 29/03/2023 Όποιος ενοχλείται από το πνεύμα της βλασφημίας και θέλει να απαλλαγή απ’ αυτό, ας εννοήση καλά ότι αιτία αυτών των λογισμών δεν είναι η ιδική του ψυχή, αλλά ο ακάθαρτος δαίμων, που είπε κάποτε προς τον Κύριον: «Ταύτα πάντα σοι δώσω, εάν πεσών προσκυνήσης μοι» (Ματθ. δ´ 9). Για τούτο και εμείς ας τον περιφρονούμε...
29 Μαρτίου, 2023 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 14:41

Πώς να απαλλαγώ από τον δαίμονα της βλασφημίας;

Διαδώστε:
Πώς να απαλλαγώ από τον δαίμονα της βλασφημίας;

Όποιος ενοχλείται από το πνεύμα της βλασφημίας και θέλει να απαλλαγή απ’ αυτό, ας εννοήση καλά ότι αιτία αυτών των λογισμών δεν είναι η ιδική του ψυχή, αλλά ο ακάθαρτος δαίμων, που είπε κάποτε προς τον Κύριον: «Ταύτα πάντα σοι δώσω, εάν πεσών προσκυνήσης μοι» (Ματθ. δ´ 9).

Για τούτο και εμείς ας τον περιφρονούμε και ας μη υπολογίζωμε καθόλου τα λεγόμενά του και ας του λέγωμε: «Ύπαγε οπίσω μου, σατανά. Κύριον τον Θεόν μου προσκυνήσω και αυτώ μόνω λατρεύσω» (πρβλ. Ματθ. δ´ 10)· «σου δε επιστρέψει ο πόνος και ο λόγος επί την κεφαλήν σου, και επί την κορυφήν σου η βλασφημία σου καταβήσεται» (πρβλ. Ψαλμ. ζ´ 17) εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι».

Όποιος προσπαθεί να παλαίψη εναντίον του δαίμονος της βλασφημίας με διαφορετικό από τον προηγούμενο τρόπο, ομοιάζει μ’ εκείνον που επιχειρεί να συλλάβη την αστραπή με τα χέρια του.

Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, Λόγος Εικοστός τρίτος, Περί λογισμών βλασφημίας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων