13/05/2024 13/05/2024 Για την ιστορία της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη μίλησε στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Ιωάννα Στουφή – Πουλημένου. Καλεσμένη στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές”, με τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Η Καθηγήτρια, η...
13 Μαΐου, 2024 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2024 - 12:11

Η Καθηγήτρια Ιωάννα Στουφή στις “Ορθόδοξες Διαδρομές” για τη Μονή της Χώρας

Διαδώστε:
Η Καθηγήτρια Ιωάννα Στουφή στις “Ορθόδοξες Διαδρομές” για τη Μονή της Χώρας

Για την ιστορία της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη μίλησε στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Ιωάννα Στουφή – Πουλημένου.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές”, με τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Η Καθηγήτρια, η οποία επί δεκαετίες διδάσκει το μάθημα της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, μίλησε ακόμη για την θεολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία του μνημείου το οποίο αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα δείγμα βυζαντινής διακόσμησης της παλαιολόγειας περιόδου.

Ακούστε την εκπομπή: 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων