18/06/2024 18/06/2024 Για την ιέρεια της υποκριτικής τέχνης Κατίνα Παξινού μιλά σήμερα στις 20:00 ο Πάνος Αβραμόπουλος στο Ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας. Ακούστε ζωντανά στην εκπομπή ΕΔΩ Στην εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος, θα μιλήσει για την έξοχη συμβολή της Κατίνας Παξινού στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδος, με το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου ρόλου, που απέσπασε στην μνημειώδη ταινία «Για...
18 Ιουνίου, 2024 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2024 - 19:35

Pemptousia FM: Ο Πάνος Αβραμόπουλος μιλά για την ιέρεια της υποκριτικής τέχνης Κατίνα Παξινού

Διαδώστε:
Pemptousia FM: Ο Πάνος Αβραμόπουλος μιλά για την ιέρεια της υποκριτικής τέχνης Κατίνα Παξινού

Για την ιέρεια της υποκριτικής τέχνης Κατίνα Παξινού μιλά σήμερα στις 20:00 ο Πάνος Αβραμόπουλος στο Ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας.

Ακούστε ζωντανά στην εκπομπή ΕΔΩ

Στην εκπομπή ο Πάνος Αβραμόπουλος, θα μιλήσει για την έξοχη συμβολή της Κατίνας Παξινού στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδος, με το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου ρόλου, που απέσπασε στην μνημειώδη ταινία «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα» το 1944.

Ακόμη θα μιλήσει για την αριστοτεχνική δραματική συμμετοχή της σε πολλά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, όπως στο «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, με τους Αλαίν Ντελόν, Κλαούντια Καρντινάλε, Σπύρο Φωκά κ.α.

Επίσης θα αναφερθεί στην πολυεπίπεδη προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και δη στην σκηνή της Επιδαύρου, μες τις παγκοσμίου κύρους υποκριτικές ερμηνείες της.

Και τέλος, θα μιλήσει για την ατίμητη προσφορά της στην ανακαίνιση της υποκριτικής μας τέχνης, με τον πυγμαλίωνα της Αλέξη Μινωτή και ευρύτερα στον ελληνικό πολιτισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων