15/10/2024 15/10/2024 Για τον πατέρα του, Κώστα Ευσταθίου, ο οποίος υπήρξε μια εξαιρετική αγωνιστική μορφή του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, μίλησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο γιός του, Ευστάθιος Ευσταθίου.   Πτυχές από τον αγώνα του Κώστα Ευσταθίου Ο κ. Ευσταθίου μιλώντας στο ope.gr ξεδιπλώνει πτυχές από τους αγώνες του πατέρα του,...
15 Οκτωβρίου, 2024 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2024 - 8:47

Ευστάθιος Ευσταθίου στο ope.gr: “Ο Ελληνισμός όταν θέλει κάνει θαύματα”

Διαδώστε:
Ευστάθιος Ευσταθίου στο ope.gr: “Ο Ελληνισμός όταν θέλει κάνει θαύματα”

Για τον πατέρα του, Κώστα Ευσταθίου, ο οποίος υπήρξε μια εξαιρετική αγωνιστική μορφή του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, μίλησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο γιός του, Ευστάθιος Ευσταθίου.

 

Πτυχές από τον αγώνα του Κώστα Ευσταθίου

Ο κ. Ευσταθίου μιλώντας στο ope.gr ξεδιπλώνει πτυχές από τους αγώνες του πατέρα του, του οποίου η φιλοπατρία, η εντιμότητα και η υπευθυνότητά του ήταν τόσο ξεχωριστά, που ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, Διγενής, τον εμπιστεύτηκε να τον μεταφέρει με ασφάλεια στη Λεμεσό, όταν διέτρεχε μέγα κίνδυνο να συλληφθεί από τους Βρετανούς κατακτητές, κατά τη διαφυγή του από τα βουνά του Κύκκου.

Σε άλλη περίπτωση αψηφώντας την ιδιότητα του αξιωματικού της Αστυνομίας και τη ζωή του, προθυμοποιήθηκε να ντύσει ως αστυνομικούς αγωνιστές για να διαφύγουν από το κλοιό των βρετανικών στρατευμάτων.

Καταλήγοντας ο Ευστάθιος Ευσταθίου σημειώνει πώς “ο Ελληνισμός όταν θέλει κάνει θαύματα” και αυτό φαίνεται μέσα από τους πολλούς αγώνες που έχει δώσει ανά τους αιώνες.

Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Κώστας Ευσταθίου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων