18/10/2023 18/10/2023 Για την υποδοχή του λειψάνου της δεξιάς χειρός Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού μίλησε στο ope.gr ο Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων- Πετράκη. Δείτε τα όσα ανέφερε στην αποκλειστική συνέντευξη και τα όσα είπε στο δημοσιογράφο του ope.gr Δημήτρη Στρουμπάκο:  “Παρακαλέσαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ....
18 Οκτωβρίου, 2023 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 18:05

Ο Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος στο ope.gr για την έλευση του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή Πετράκη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θαυμακού Ιάκωβος στο ope.gr για την έλευση του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή Πετράκη

Για την υποδοχή του λειψάνου της δεξιάς χειρός Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού μίλησε στο ope.gr ο Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων- Πετράκη.

Δείτε τα όσα ανέφερε στην αποκλειστική συνέντευξη και τα όσα είπε στο δημοσιογράφο του ope.gr Δημήτρη Στρουμπάκο:

“Παρακαλέσαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για να μεσολαβήσει στον Άγιο Ύδρας έτσι ώστε να μας φέρουν αύριο στις 6μμ το τίμιο χέρι του Αγίου Νεκταρίου προς ευλογίας μας, διότι ο Άγιος Νεκτάριος ευρισκόμενος στη Ριζάριο Σχολή ήρχετο πολλές φορές στη Μονή και είχε σύνδεσμο με τους πατέρες της Μονής“, είπε χαρακτηριστικά.

Η υποδοχή του λειψάνου της δεξιάς χειρός Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού θα γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 5:45 μμ, και θα ακολουθήσει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στις 6μμ. Από τις 9μμ έως τις 12 το πρωί θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Το ιερό λειψανο θα μεταφέρει ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 6πμ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 11πμ Ιερά Παράκληση, στις 6μμ ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση, και στις 9μμ το Απόδειπνο.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 6πμ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 6μμ ο Εσπερινός, και στις 9μμ το Απόδειπνο.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, από τις  7πμ έως τις 10πμ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, και στις 6μμ ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, από τις 6πμ έως τις 8:30πμ θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια το ιερό λείψανο θα αναχωρήσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων