17/07/2024 17/07/2024 Η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Μέσω αυτής της συμμετοχής η χώρα μας συμβάλλει ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση για την ασφαλή επιστροφή παιδιών στην Ουκρανία που έχουν μεταφερθεί παράνομα, είτε έχουν εκτοπισθεί βίαια από ρωσικές δυνάμεις. “Η απόφαση για συμμετοχή στην...
17 Ιουλίου, 2024 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 11:38

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία

Η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Μέσω αυτής της συμμετοχής η χώρα μας συμβάλλει ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση για την ασφαλή επιστροφή παιδιών στην Ουκρανία που έχουν μεταφερθεί παράνομα, είτε έχουν εκτοπισθεί βίαια από ρωσικές δυνάμεις.

“Η απόφαση για συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο και να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς της εταίρους. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην παροχή ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές συνέπειες των βίαιων εκτοπισμών”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων