12/09/2024 12/09/2024 Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την απόδοση (ολοκλήρωση) της εορτής των Γενεσίου της Θεοτόκου και τιμά τη μνήμη των Ιερομαρτύρων Αυτονόμου († 313) και Κουρνούτου Ικονίου, των Μαρτύρων Θεοδούλου, Θεοδώρου Αλεξανδρείας, Ιουλιανού, Μακεδονίου, Τατιανού και Ωκεανού, καθώς και του Οσίου Κορνούτου της Κύπρου. Ο Αυτόνομος ήταν επίσκοπος στην Ιταλία και είχε στην επισκοπή του πλούσια δράση....
12 Σεπτεμβρίου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2024 - 7:04

12 Σεπτεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Ιερομάρτυρας Αυτόνομος

Διαδώστε:
12 Σεπτεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Ιερομάρτυρας Αυτόνομος

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την απόδοση (ολοκλήρωση) της εορτής των Γενεσίου της Θεοτόκου και τιμά τη μνήμη των Ιερομαρτύρων Αυτονόμου († 313) και Κουρνούτου Ικονίου, των Μαρτύρων Θεοδούλου, Θεοδώρου Αλεξανδρείας, Ιουλιανού, Μακεδονίου, Τατιανού και Ωκεανού, καθώς και του Οσίου Κορνούτου της Κύπρου.

Ο Αυτόνομος ήταν επίσκοπος στην Ιταλία και είχε στην επισκοπή του πλούσια δράση. Όταν άρχισε ο διωγμός του Διοκλητιανού, εγκατέλειψε τη θέση του, και πήγε στους Σωρεούς της Μ. Ασίας. Εκεί εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός χριστιανού, του Κορνήλιου, και συνέχιζε να διδάσκει το Ευαγγέλιο.

Κατόπιν, μετέβη στη Λυκαονία και την Ισαυρία, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι, χειροτόνησε διάκονο τον Κορνήλιο. Έπειτα, επέστρεψε και θαύμασε το ποιμαντικό έργο που είχε επιτελέσει ο Κορνήλιος, τον οποίο χειροτόνησε ιερέα και επίσκοπο.

Το θεάρεστο έργο πού είχε επιτελέσει ο άγιος Αυτόνομος, εξόργισε τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον σκότωσαν με λιθοβολισμό την ώρα πού λειτουργούσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων