19/06/2024 19/06/2024 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Αδελφοθέου, γνωστού και ως Θαδδαίου ή Λεββαίου, του Μάρτυρα Ζωσίμου, του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου και του Οσίου Ζήνωνος. Ο Άγιος Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος, είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ήταν γιος του Ιωσήφ του μνήστορος της Υπεραγίας Θεοτόκου και ο...
19 Ιουνίου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2024 - 8:04

19 Ιουνίου: Εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Διαδώστε:
19 Ιουνίου: Εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Αδελφοθέου, γνωστού και ως Θαδδαίου ή Λεββαίου, του Μάρτυρα Ζωσίμου, του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου και του Οσίου Ζήνωνος.

Ο Άγιος Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος, είναι διαφορετικό πρόσωπο από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ήταν γιος του Ιωσήφ του μνήστορος της Υπεραγίας Θεοτόκου και ο αδελφός του Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων. Ανήκε στον κύκλο των δώδεκα μαθητών του Κυρίου.

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση του σημερινού τιμώμενου Αποστόλου Ιούδα του Αδελφοθέου, με τον Απόστολο Θαδδαίο, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 21 Αυγούστου. Ενδεχομένως η σύγχυση επήλθε λόγω του ότι και οι δύο απόστολοι έζησαν και κήρυξαν την ίδια εποχή και στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Ο Απόστολος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Παλαιστίνη και τη Μεσοποταμία. Υπέστη πολλούς διωγμούς και τελικά πέθανε μαρτυρικά στην πόλη Έδεσσα της Συρίας.

Ανάμεσα στις καθολικές επιστολές της Καινής Διαθήκης περιλαμβάνεται και μια δική του η οποία διακρίνεται για την πυκνότητα και το θεολογικό βάθος των μηνυμάτων της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων