20/08/2024 20/08/2024 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου, από τη Χαλκηδόνα. Τους συνέδεε βαθιά αδελφική φιλία. Η ομολογία της χριστιανικής τους πίστης ήταν η αιτία να βρεθούν στη φυλακή. Αργότερα, μετά την αποφυλάκισή τους, μετέβησαν στην Κύπρο και έζησαν στην περιοχή της Λεμεσού, όπου και τελικά μαρτύρησαν για χάρη του αναστημένου Χριστού....
20 Αυγούστου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 8:13

20 Αυγούστου: Εορτάζει ο προφήτης Σαμουήλ

Διαδώστε:
20 Αυγούστου: Εορτάζει ο προφήτης Σαμουήλ

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου, από τη Χαλκηδόνα. Τους συνέδεε βαθιά αδελφική φιλία. Η ομολογία της χριστιανικής τους πίστης ήταν η αιτία να βρεθούν στη φυλακή. Αργότερα, μετά την αποφυλάκισή τους, μετέβησαν στην Κύπρο και έζησαν στην περιοχή της Λεμεσού, όπου και τελικά μαρτύρησαν για χάρη του αναστημένου Χριστού.

Τιμούμε ακόμη σήμερα τη μνήμη του προφήτη Σαμουήλ, που ήταν ο τελευταίος από τους Κριτές του Ισραήλ και αυτός που έχρισε ως βασιλείς το Σαούλ και κατόπιν το Δαυίδ. Καταγόταν από τη φυλή του Λευί και η γέννησή του έγινε με θαυμαστό τρόπο, αφού οι γονείς του Ελκανά και Άννα ήσαν άτεκνοι. Υπηρέτησε το Θεό και το λαό Του για σαράντα χρόνια και πέθανε σε βαθιά γεράματα, προσμένοντας την έλευση του Μεσσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων