22/07/2024 22/07/2024 Η Εκκλησία, σήμερα τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, της Μυροφόρου και ισαποστόλου, της οσιομάρτυρος Μαρκέλλας, του Μάρτυρος Θεοφίλου του νέου και του Αγίου Μενελάου, ο οποίος, γεννήθηκε στην Πρεσινιέ της Γαλλίας περί το 700 μ.Χ. και καταγόταν από επιφανή αριστοκρατική οικογένεια. Η Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από το χωριό Μάγδαλα, που βρίσκεται...
22 Ιουλίου, 2024 - 8:00

22 Ιουλίου: Εορτάζει η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Διαδώστε:
22 Ιουλίου: Εορτάζει η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Η Εκκλησία, σήμερα τιμά τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, της Μυροφόρου και ισαποστόλου, της οσιομάρτυρος Μαρκέλλας, του Μάρτυρος Θεοφίλου του νέου και του Αγίου Μενελάου, ο οποίος, γεννήθηκε στην Πρεσινιέ της Γαλλίας περί το 700 μ.Χ. και καταγόταν από επιφανή αριστοκρατική οικογένεια.

Η Μαρία η Μαγδαληνή καταγόταν από το χωριό Μάγδαλα, που βρίσκεται στα συροπαλαιστινιακά σύνορα. Πρόκειται για ένα πρόσωπο παρεξηγημένο μέσα στην εκκλησιαστική ιστορία, όμως, από την επίσημη παράδοση της Εκκλησίας γνωρίζουμε ότι υπέφερε από επτά δαιμόνια, από τα οποία την απάλλαξε ο Ιησούς, σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Μάρκο. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, θυσίασε όλη την περιουσία και τον ίδιο τον εαυτό της και, μαζί με άλλες γυναίκες, έγινε ακόλουθος του Κυρίου και των μαθητών Του.

Η απόλυτη αφοσίωση τής Μαρίας της Μαγδαληνής επιβραβεύτηκε με το να αξιωθεί πρώτη, μαζί με την Υπεραγία Θεοτόκο, να πληροφορηθεί, την Ανάσταση του Ιησού. Η Μαγδαληνή με άλλες μαθήτριες ήσαν οι πρώτες που συνάντησαν τον Αναστημένο Κύριο, την Πρώτη ημέρα μετά το Σάββατο.

Μετά την Πεντηκοστή, μετέβη στη Ρώμη, όπου συνάντησε τον αυτοκράτορα Τιβέριο και κατήγγειλε τον Πιλάτο, για την αδικία που διέπραξε εις βάρος του Ναζωραίου, προκαλώντας την ανάκλησή του στη Ρώμη και την παραδειγματική τιμωρία του. Η ιεραποστολική της δράση έφτασε μέχρι την Αίγυπτο, τη Μικρά Ασία, τη Γαλλία και την Ιταλία, όπου συνεργάστηκε για την εδραίωση της Εκκλησίας στη Ρώμη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε οσιακά κοντά στον ευαγγελιστή Ιωάννη. Ολοκλήρωσε τον επίγειο βίο της ειρηνικά στην Έφεσο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων