05/08/2024 05/08/2024 Η Εκκλησία εορτάζει σήμερα τα Προεόρτια της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Φαβίου (Φαβιανού) Ρώμης, της αγίας Νόννας, μητέρας του Γρηγορίου του Θεολόγου, και του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού (†1682). Η Νόννα υπήρξε πρότυπο τίμιας συζύγου και εξαίρετης μητέρας. Ο σύζυγός της, Γρηγόριος επίσκοπος Ναζιανζού, ήταν μέλος της θρησκευτικής ομάδας των...
05 Αυγούστου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2024 - 8:04

5 Αυγούστου: Εορτάζει η Αγία Νόννα

Διαδώστε:
5 Αυγούστου: Εορτάζει η Αγία Νόννα

Η Εκκλησία εορτάζει σήμερα τα Προεόρτια της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Φαβίου (Φαβιανού) Ρώμης, της αγίας Νόννας, μητέρας του Γρηγορίου του Θεολόγου, και του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού (†1682).

Η Νόννα υπήρξε πρότυπο τίμιας συζύγου και εξαίρετης μητέρας. Ο σύζυγός της, Γρηγόριος επίσκοπος Ναζιανζού, ήταν μέλος της θρησκευτικής ομάδας των Υψισταρίων, η οποία δεχόταν τον Ύψιστο μονοπρόσωπο Θεό και δεν πίστευε στην Τριαδικότητα του αληθινού Θεού. Η Νόννα, με τις προσευχές και την υπομονή της, όχι μόνο τον επανέφερε το σύζυγό της στο δρόμο της Χριστιανικής Πίστης, αλλά αυτός διακρίθηκε ως ένας από τούς πιο λαμπρούς επισκόπους της Εκκλησίας.

Τα παιδιά της, τα οποία έχουν αγιοκαταταχθεί, αναδείχθηκαν σε αυθεντικά κοσμήματα της Εκκλησίας.

Η Αγία Νόννα εκοιμήθη ειρηνικά γύρω στο έτος 374.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων