06/08/2024 06/08/2024 Σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου εορτάζουμε την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Ο Ιησούς, μιλώντας στους μαθητές του για τα επικείμενα γεγονότα: προδοσία, σταύρωση και το θεληματικό θάνατο, τους αποκάλυψε το πάθος, το θάνατο, αλλά και την τριήμερη Ανάστασή Του. Προετοιμάζονται τι πρόκειται να βιώσουν και οι ίδιοι, και οι χριστιανοί ανά στους αιώνες από...
06 Αυγούστου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 8:03

6 Αυγούστου: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Διαδώστε:
6 Αυγούστου: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου εορτάζουμε την ανάμνηση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Ο Ιησούς, μιλώντας στους μαθητές του για τα επικείμενα γεγονότα: προδοσία, σταύρωση και το θεληματικό θάνατο, τους αποκάλυψε το πάθος, το θάνατο, αλλά και την τριήμερη Ανάστασή Του. Προετοιμάζονται τι πρόκειται να βιώσουν και οι ίδιοι, και οι χριστιανοί ανά στους αιώνες από τους αντιδρώντες στη διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Ο Σωτήρας Χριστός, θέλοντας να δώσει στους μαθητές του μία πρόγευση της αιώνιας ζωής λίγες ημέρες πριν το πάθος, παρέλαβε τρεις από τούς μαθητές του, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, και ανέβηκαν στο Θαβώρ. Εκεί μεταμορφώθηκε και έλαμψε το πρόσωπό Του και φανερώθηκε όλος ανέσπερο φως. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν οι προφήτες Μωυσής και Ηλίας, οι οποίοι συνομίλησαν μαζί με τον Ιησού.

Ακόμη, ακούστηκε η φωνή του Πατρός μέσα από τη Νεφέλη: «Αὐτὸς εἶναι ὁ Υἱός μου ὁ ἀγαπητός, στὸν ὁποῖον εὐδόκησα, Αὐτὸν νὰ ἀκοῦτε». Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς επισημαίνει: «Ὅταν ἤχησε ἀπό τήν νεφέλη ἡ πατρική φωνή, ἔπεσαν, λέει, μέ τό πρόσωπο στή γῆ οἱ μαθητές· ὄχι ἐξ αἰτίας τῆς φωνῆς, ἀφοῦ καί ἄλλοτε … ἀκούσθηκε, (…), ἀλλά γιά τό παράξενο καί ὑπερφυές φῶς.

Οι Πατέρες όρισαν σήμερα να εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, 40 ημέρες πριν την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων