06/11/2023 06/11/2023 Τη μνήμη του Επισκόπου Χύτρων Δημητριανού και του Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως Παύλου τιμά σήμερα, η Εκκλησία. Ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής, από τη Θεσσαλονίκη, ήταν γραμματέας του Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου, τον οποίο και διαδέχθηκε στο θρόνο. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όντας Αρειανός, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, και τον εξόρισε στην Αρμενία. Μια μέρα, ενώ τελούσε τη Θεία Λειτουργία...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 8:05

6 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής

Διαδώστε:
6 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής

Τη μνήμη του Επισκόπου Χύτρων Δημητριανού και του Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως Παύλου τιμά σήμερα, η Εκκλησία.

Ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής, από τη Θεσσαλονίκη, ήταν γραμματέας του Κωνσταντινουπόλεως Αλεξάνδρου, τον οποίο και διαδέχθηκε στο θρόνο. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος, όντας Αρειανός, όταν το πληροφορήθηκε δυσανασχέτησε, και τον εξόρισε στην Αρμενία.

Μια μέρα, ενώ τελούσε τη Θεία Λειτουργία όρμησαν οι αιρετικοί Αρειανοί και τον έπνιξαν. Έτσι, παρέδωσε μαρτυρικά την ψυχή του, παραμένοντας σταθερός στην Ορθόδοξη Πίστη και υπομένοντας κακουχίες.

Οι Ιεράρχες, που τιμούμε σήμερα, αποτελούν τη ζωντανή απάντηση στο ερώτημα για το ποιο είναι το μέγεθος και το μέτρο της φροντίδας, πνευματικής και εθνικής, από μέρους των Ιεραρχών της Εκκλησίας μας. Αυτοί που έχουν επίγνωση της αποστολής τους, μακριά από κάθε αλαζονεία και δημαγωγία, νυχθημερόν μεριμνούν για την επιβίωση του λαού του Θεού, ο οποίος ταλανίζεται από διάφορους ορατούς και αόρατους εχθρούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων