02/10/2023 02/10/2023 Με την ευχή και ευλογία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου χθες τελέστηκε, στο πνευματικό κέντρο του Γραφείου Νεότητας στα Φηρά Θήρας, ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς ενώπιον ιερέων της Θήρας και των κατηχητών και των στελεχών, οι οποίοι διακονούν στον τομέα της νεότητας των νησιών της Μητρόπολης. Λόγω...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 18:04

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς ενώπιον ιερέων της Θήρας

Διαδώστε:
Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς ενώπιον ιερέων της Θήρας

Με την ευχή και ευλογία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου χθες τελέστηκε, στο πνευματικό κέντρο του Γραφείου Νεότητας στα Φηρά Θήρας, ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς ενώπιον ιερέων της Θήρας και των κατηχητών και των στελεχών, οι οποίοι διακονούν στον τομέα της νεότητας των νησιών της Μητρόπολης.

Λόγω των συνοδικών καθηκόντων στην Αθήνα του Σεβασμιωτάτου, ως μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Αγιασμό τέλεσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος, π. Ιγνάτιος Αργυρός, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες σχετικά με την έναρξη των κατηχητικών συντροφιών σε όλες τις ενορίες την Κυριακή 15 Οκτωβρίου (“Κυριακή του Σπορέως”), τα ενθύμια που θα διανεμηθούν στα παιδιά, για το κατηχητικό υλικό καθώς και για τις ποικίλες δράσεις που κατά τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν για την προσέγγιση των νέων των ευλογημένων νησιών της Μητρόπολης.

Στη συνέχεια, και στα πλαίσια του νεοσυσταθέντος Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών και Στελεχών νεότητος της Μητρόπολης Θήρας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Πορφύριο Φραγκάκο, ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με θέμα “Πτώχευσε η κατήχηση σήμερα;“.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων