01/03/2020 01/03/2020 19 Φεβρουαρίου – Μητρόπολη Αθηνών. Οι καμπάνες χτυπούν, πλήθη κόσμου εισέρχονται στον ναό, η πλατεία Μητροπόλεως γεμίζει με σώματα των ενόπλων δυνάμεων, με μοναχές και ιερείς, με την μπάντα της Φιλαρμονικής. Το νιώθεις πως κάποιον μεγάλο τιμούν, πως κάτι σπουδαίο γίνεται! Και ύστερα, βγαίνει από τον Ναό αυτή, η Κυρά των Αθηνών, ντυμένη στα μαύρα...
01 Μαρτίου, 2020 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 20:33

Ωσαν ευλαβικές λαμπάδες για την Αγία της καρδιάς τους

Διαδώστε:
Ωσαν ευλαβικές λαμπάδες για την Αγία της καρδιάς τους

19 Φεβρουαρίου – Μητρόπολη Αθηνών. Οι καμπάνες χτυπούν, πλήθη κόσμου εισέρχονται στον ναό, η πλατεία Μητροπόλεως γεμίζει με σώματα των ενόπλων δυνάμεων, με μοναχές και ιερείς, με την μπάντα της Φιλαρμονικής. Το νιώθεις πως κάποιον μεγάλο τιμούν, πως κάτι σπουδαίο γίνεται!

Και ύστερα, βγαίνει από τον Ναό αυτή, η Κυρά των Αθηνών, ντυμένη στα μαύρα της ράσα, όπως η πιο παλιά ιστορούμενη μεγάλη εικόνα την παρουσιάζει. Τη βαστάζουν στα χέρια άντρες του ναυτικού και κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές την ραίνουν με πέταλα από ρόδα. Μα όχι μόνο η εικόνα της, μα η ίδια αυτή, το τίμιο λείψανο της Αγίας που σημάδεψε την ιστορία της Αθήνας, μέσα στη χρυσή λάρνακα ακολουθεί. Τη βαστάζουν στους ώμους τους μοναχές από διάφορα μοναστήρια της Αττικής, γιατί στους ώμους τους πέφτει το βάρος να συνεχίζουν τον ορθόδοξο μοναχισμό που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα μας.

Κάπου εκεί, ακολουθούν οι νέες της Ελλάδας, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών, οι νέες της πατρίδας που τόσο αγάπησε η Αγία Φιλοθέη. Νιώθουν πως για αυτές αγωνίστηκε, για αυτές πόνεσε και θυσιάστηκε. Βλέπουν το χαμόγελό της, καθώς τις ατενίζει από ψηλά να προπορευόνται στην ιερή πομπή της.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΧΦΔ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων