22/07/2024 22/07/2024 Στη μαύρη επέτειο των πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται με μήνυμά του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ. «Πριν από πενήντα χρόνια, στις 20 Ιουλίου 1974, η ελληνοαμερικανική κοινότητα παρακολουθούσε έκπληκτη τα αμερικανικά όπλα που πληρώνονταν από τους φόρους μας, να χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για...
22 Ιουλίου, 2024 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2024 - 13:32

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Στη μαύρη επέτειο των πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται με μήνυμά του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ.

«Πριν από πενήντα χρόνια, στις 20 Ιουλίου 1974, η ελληνοαμερικανική κοινότητα παρακολουθούσε έκπληκτη τα αμερικανικά όπλα που πληρώνονταν από τους φόρους μας, να χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για να εισβάλουν, να σκοτώσουν και να βιάσουν χιλιάδες Ελληνοκύπριους και να διενεργήσουν εθνοκάθαρση διώχνοντας 200.000 ανθρώπους από τις πατρογονικές τους εστίες και να δημιουργήσουν ένα κράτος-μαριονέτα στο κατεχόμενο 37% του νησιού», είπε ο κ. Κρίστοφερ.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία 50 χρόνια, η ελληνοαμερικανική κοινότητα έκανε τα πάντα για την ανάπτυξη συλλογικής δράσης στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και την επίτευξη εμπάργκο στην Τουρκία το οποίο στη συνέχεια άρθηκε με την υπόσχεση ότι η Τουρκία θα τηρήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα αποσύρει τα 40.000 κατοχικά στρατεύματ΄σ της από την Κύπρο.

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ ανέφερε ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα των δύο εκατομμυρίων, πρώτη στην εκπαίδευση και δεύτερη σε εισόδημα, έχει συνεισφέρει με αμέτρητους τρόπους στις ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πείσουμε καμία κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην Τουρκία που συνεχίζει να κατέχει το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

Μας λένε συχνά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τους εκλεγμένους μας αξιωματούχους, πρόσθεσε, «ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν σύμμαχοι ή εχθροί, αλλά απλώς προστασία των εθνικών συμφερόντων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων