01/11/2020 02/11/2020 Έναν πρώην ορθόδοξο μοναχό γαλλικής υπηκοότητας ονόματι Jean-Michel Dhimoïla, ο οποίος ήταν και υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Débout la France, συνέλαβε χθες το απόγευμα, αλλά άφησε σήμερα ελεύθερο η γαλλική αστυνομία για την επίθεση στον π. Νικόλαο Κακαβελάκη στη Λυών της Γαλλίας. Ωστόσο, η  εισαγγελία, ερευνώντας τα στοιχεία, έκρινε πως κανένα από αυτά δεν συνηγορεί...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 0:58

Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στον ιερέα- Τι δήλωσε ο αδελφός του θύματος

Διαδώστε:
Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στον ιερέα- Τι δήλωσε ο αδελφός του θύματος

Έναν πρώην ορθόδοξο μοναχό γαλλικής υπηκοότητας ονόματι Jean-Michel Dhimoïla, ο οποίος ήταν και υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Débout la France, συνέλαβε χθες το απόγευμα, αλλά άφησε σήμερα ελεύθερο η γαλλική αστυνομία για την επίθεση στον π. Νικόλαο Κακαβελάκη στη Λυών της Γαλλίας.

Ωστόσο, η  εισαγγελία, ερευνώντας τα στοιχεία, έκρινε πως κανένα από αυτά δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του ανθρώπου αυτού στην υπόθεση. Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική!

Σημειώνεται ότι επάνω στον συγκεκριμένο ύποπτο δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Ο Dhimoïla ήταν κάποτε Ορθόδοξος μοναχός και είχε μια μακροχρόνια προσωπική σύγκρουση με τον ιερέα, γι’ αυτό και θεωρήθηκε ύποπτος. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο πρώην μοναχός και ο ιερέας είχαν μακροχρόνιες διαφορές, που κατέληξαν στα δικαστήρια.

Ο ιερέας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ο αδελφός του μετέβη σήμερα στη Γαλλία, ώστε να βρίσκεται στο πλευρό του.

Δείτε τι δήλωσε ο αδελφός του θύματος στο Open:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύμα επίθεσης ελληνορθόδοξος ιερέας στη Γαλλία

Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας για τον πυροβολισμό του Ιερέα

Μήνυμα της Ελλ. Κοιν. Αλεξανδρείας για την επίθεση στον ορθόδοξο ιερέα

Ο Έλληνας ιερέας είχε πέσει θύμα επίθεσης από Άραβες πρόσφατα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων