11/03/2020 11/03/2020 Ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, υποστήριξε με δημόσια τοποθέτηση του τις συνεχιζόμενες με αμείωτο ρυθμό για δυο και πλέον μήνες, ειρηνικές διαμαρτυρίες κλήρου και λαού στο Μαυροβούνιο που προκάλεσε η ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και ο οποίος απειλεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ναών και μονών στην...
11 Μαρτίου, 2020 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 10:59

Ο Ν. Τζόκοβιτς στηρίζει τους πιστούς του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Ο Ν. Τζόκοβιτς στηρίζει τους πιστούς του Μαυροβουνίου

Ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, υποστήριξε με δημόσια τοποθέτηση του τις συνεχιζόμενες με αμείωτο ρυθμό για δυο και πλέον μήνες, ειρηνικές διαμαρτυρίες κλήρου και λαού στο Μαυροβούνιο που προκάλεσε η ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες και ο οποίος απειλεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ναών και μονών στην χώρα.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Ο διάσημος αθλητής, γνωστός για την δημοσίως εκφρασμένη αγάπη του για την Ορθοδοξία αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο, έστειλε ένα λακωνικό μήνυμα στήριξης με επίκαιρη ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Χαιρετισμοί και υποστήριξη για τον αδελφικό λαό στο Μαυροβούνιο”

Ο Σέρβος τενίστας ανάρτησε ταυτόχρονα μια φωτογραφία από πρόσφατη διαμαρτυρία πιστών μπροστά από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα.

 

Ένας άλλος διάσημος αθλητής και γέννημα-θρέμμα της Ποντγκόριτσα, ο Μαυροβούνιος καλαθοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Νίκολα Μίροτιτς, κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό την ανάρτηση του Τζόκοβιτς ευχαριστώντας τον παράλληλα για την υποστήριξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την πλευρά του, ο Μίροτιτς συμμετείχε ενεργά πρόσφατα σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην γενετειρά του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο τενίστας που θέλει να σώσει ένα παρεκκλήσι στη Νίκαια

Η προσευχή του Τζόκοβιτς πριν από το Ρολάν Γκαρός

Η Ορθοδοξία στο Γουίμπλεντον

Μητέρα διάσημου τενίστα αποκαλύπτει το Ορθόδοξο «φυλαχτό» του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων