23/08/2023 23/08/2023 Πλήθος πιστών από τη Μακεδονία και τα πέριξ αυτής προσέρχονται στη Νέα Μηχανιώνα από νωρίς το πρωί για να προσευχηθούν στο Θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας Φανερωμένης. Νέα Μηχανιώνα – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Του Πανηγυρικού Όρθρου και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν...
23 Αυγούστου, 2023 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2023 - 23:20

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Πλήθος πιστών από τη Μακεδονία και τα πέριξ αυτής προσέρχονται στη Νέα Μηχανιώνα από νωρίς το πρωί για να προσευχηθούν στο Θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας Φανερωμένης.

  • Νέα Μηχανιώνα – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Του Πανηγυρικού Όρθρου και της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός και οι Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Συμπροσευχόμενοι στο ιερό βήμα παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Ανδριανός.

Τους αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων και διακόνων από διάφορες Μητροπόλεις.

Στον Ιερό Ναό παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, των στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, αναφερόμενος στην ζωή της Παναγίας.

Ευχαρίστησε αρχικά τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πανήγυρη της Παναγίας.

«Θαύμασα χθες κατά την διάρκεια του Εσπερινού και της λιτανείας την ευλάβεια σας, την πίστη σας στο Χριστό και την αγάπη σας στην Παναγία. Αν είχα την δυνατότητα να εισέλθω στην καρδιά σας και να συλλάβω εκείνα που λέγετε μυστικά στην Παναγία, τότε κανείς θα μπορούσε να συγγράψει ολόκληρους τόμους και να φανερώσει την αγάπη την οποία έχουμε στην Παναγία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου στο ακόλουθο ηχητικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγαλειώδης η λιτανεία της ιστορικής Ιεράς Εικόνας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων