19/11/2022 20/11/2022 Ιδιαίτερη μνεία στο πλούσιο έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου σε Ελλάδα, Αφρική και Αλβανία κάνει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας για την συμπλήρωση πενήντα ετών Αρχιερωσύνης. «Σας συγχαίρω θερμά για την σημαντική επέτειο...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2022 - 3:27

Συγχαρητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Πατριάρχη Μόσχας για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Ιδιαίτερη μνεία στο πλούσιο έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου σε Ελλάδα, Αφρική και Αλβανία κάνει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στο συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας για την συμπλήρωση πενήντα ετών Αρχιερωσύνης.

«Σας συγχαίρω θερμά για την σημαντική επέτειο – την 50η επέτειο από την εις Επίσκοπον χειροτονία σας», αναφέρει αρχικά στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Μόσχας και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Η Εκκλησία της Αλβανίας αναδύθηκε από τα ερείπια, ενώνοντας σήμερα εκατοντάδες κοινότητες και δεκάδες χιλιάδες πιστούς. Οι σοφές θεολογικές κρίσεις σας και η σταθερότητα σας στην υπεράσπιση των κανονικών θεμελίων της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της ιστορικής ύπαρξής της, κέρδισαν την εκτίμηση όλου του Ορθόδοξου κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Μισός αιώνας Αρχιερωσύνης – Από την Αφρική στην Αλβανία

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Σεμνές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης (ΦΩΤΟ)

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων